Bakan Çavuşoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için anma mesajı yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Bakan Çavuşoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için anma mesajı yayımladı




Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın vefatının 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu mesajında, Denktaş’ın hayatını Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük davasına adayarak önderlik ettiğine ve ömrünün sonuna kadar da bu davayı savunduğuna vurgu yaptı.
“Kıbrıs Türk halkının egemenliği ve güvenliği için yılmadan mücadele etmiş olan bu büyük devlet adamı, hiçbir engel tanımadan, halkının devlet sahibi olması için gecesini gündüzüne katarak çalışmıştır” diyen Çavuşoğlu, Denktaş’ın Kıbrıslı Türklerin sesini dünyaya duyurmak için tüm olanakları ve platformları kullandığını kaydetti.

Çavuşoğlu mesajında, “Merhum Cumhurbaşkanımız, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır. O’nun öncülüğü sayesinde Kıbrıs Türk halkı bugün, kendi devlet çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak yaşamaktadır. Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş’ı aramızdan ayrılışının 10. yılında rahmet, minnet ve şükranla anar, aziz hatırası önünde saygıyla eğilirim” ifadelerine yer verdi.