Bahçeli: BM’nin haksız ve hukuksuz şekilde yol projesine müdahil olması ilkelliktir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pile-Yiğitler yolu yapımı sırasında yaşanan gerilime ilişkin açıklama yaptı.“Kıbrıs’ta iki devletli çözüme kapalı duranlar, bununla da yetinmeyip Kıbrıs Türklüğünün müktesep haklarını ve eşit statüsünü yok sayanlar hukuki ve tarihi yanlışın içine düşen, aynı zamanda iki taraflı anlaşmazlığın canlı kalmasına hizmet eden çevrelerdir” diyen Bahçeli, Ada’da iki halk ve egemen iki devlet gerçeği kabul edilmeden adil ve kalıcı bir çözüm ortamının yeşermesinin ham bir hayal olduğunu söyledi.

Bahçeli, Kıbrıs Türk halkının temel ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla planlanan ve devreye sokulan insani projelere kemikleşmiş önyargılarla, siyasi hesaplarla engel olmaya kalkışmanın çözüm arayışlarını kundaklayan ve huzursuzluğu kamçılayan provokasyonlar olarak nitelendirdi.

Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için hazırlanan yol projesine Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün haksız ve hukuksuz şekilde müdahil olmasını ilkellik olarak değrlendiren Devlet Bahçeli, “Pile halkının taleplerini karşılamak amacıyla KKTC hükümetinin yol yapım faaliyetine Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün karşı çıkması, beton blokların proje sahasına yerleştirilmesi kaos ve kutuplaşmaya açıktan destek olmak ve çanak tutmaktır. Barış Gücü’nün Rumların tahrik ve telkiniyle ortamı germesi sorumsuzluktur. Birleşmiş Milletler Barış Gücü unsurlarına layık oldukları cevabı veren, fütursuz engelleme girişimlerini bertaraf eden KKTC hükümeti haklıdır, yapılan müdahale ve muameleler doğrudur, son tahlilde desteğimiz tamdır” dedi.

Birleşmiş Milletler’i, Rumların karanlık emellerine hizmetten, Kıbrıs’ın barış ve huzurunu bozucu teşebbüslerden vazgeçmeye çağıran Bahçeli, aksi halde sözde Barış Gücü’nün varlığının gayri meşru sayılacağını, hiçbir saygınlığı ve bağlayıcılığının kalmayacağını vurguladı.Devlet Bahçeli “unutulmamalıdır ki, şartlar ne olursa olsun Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile güçlü dayanışmasını sonuna kadar sürdürecek, dostluk ve kardeşlik köprülerini titizlikle koruyacaktır. Uluslararası hukuktan kaynaklanan hakların çiğnenmesine de göz yumulmayacaktır” dedi.

[ad_2]

Bahçeli: BM’nin haksız ve hukuksuz şekilde yol projesine müdahil olması ilkelliktir

Yorumlar kapalı.