Bağırsak mikropları sosyal anksiyeteyi etkiliyor olabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bağırsak mikropları sosyal anksiyeteyi etkil… Araştırmacılar, bağırsaklardaki bakterilerin sosyal anksiyete bozukluğuna yol açabileceğini ve bu durumun yeni tedavi seçeneklerini mümkün kılabileceğini buldular.

Daha önce bağırsak mikrobiyomunun sosyal anksiyete bozukluğu (SAD) olan bireylerde sağlıklı bireylere göre farklılık gösterdiği belirlenmişti. Şimdi araştırmacılar, sosyal anksiyete bozukluğu olan insanların bağırsak mikroplarının farelere nakledildiğinde, hayvanların sosyal korkuya karşı tepkilerinin arttığını buldular. University College Cork’taki araştırmacılar, genetik, çevresel ve diğer faktörlerin SAD gibi rahatsızlıklarda rol oynayabileceğini belirtirken, bu yeni çalışmanın bağırsak florasının önemini vurguladı. Araştırmacılar, altı sağlıklı ve altı SAD hastasından dışkı örnekleri aldılar ve bu örneklerden elde edilen DNA analizleri, bağırsak mikrobiyomunun iki grup arasında önemli ölçüde farklılık gösterdiğini ortaya koydu.

LABORATUVAR FARELERİNDE DENENDİ 

Her bir örnek altı laboratuvar faresine aktarıldı ve farelerin davranışlarının çeşitli yönlerini incelemek için testler uygulandı. SAD hastalarından bağırsak mikrobu alan farelerde, sağlıklı insanlardan bağırsak mikrobu alanlara göre üç farklı bakteri türü tespit edildi. Araştırmacılar, bağırsakta bulunan bakterilerin, sosyal anksiyete bozukluğunun artmasında neden olabileceğini düşünmektedir. Bu çalışmanın, sosyal anksiyetesi olan insanlar için yeni tedavi yöntemleri geliştirme konusunda potansiyel sunabileceği belirtilmektedir.

“Bağırsak mikropları sosyal anksiyeteyi etkiliyor olabilir” haberi, 05 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bağırsak mikropları sosyal anksiyeteyi etkiliyor olabilir haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bağırsak mikropları sosyal anksiyeteyi etkiliyor olabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 05 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Bağırsak mikropları sosyal anksiyeteyi etkiliyor olabilir

Yorumlar kapalı.