“Bağımlılığa Karşı Genç Bakış” resim yarışmasında ödüller verildi, yarışmaya katılan resimlerden oluşan sergi Başbakan Üstel tarafından açıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Bağımlılığa Karşı Genç Bakış” resim yarışmasında ödüller verildi, yarışmaya katılan resimlerden oluşan sergi Başbakan Üstel tarafından açıldı

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Gönyeli Alayköy Belediyesi Uluslararası Bilişsel Davranışsal Psikoterapiler Derneği işbirliğinde düzenlenen ve 14-17 yaş arası genclerin yaptığı resimlerin yeraldığı “Bağımlılığa Karşı Genç Bakış” adlı resim yarışması ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı.

İsmet Vehip Güney Sergi Salonu’nda yer alan ve açılışını Başbakan Ünal Üstel’in yaptığı sergide sergilenen resimlerin satışından elde edilecek gelirin tamamı, bağımlılığı olan bireylerin ihtiyaçlarının karşılayabilmesi ve araştırma geliştirme çalışmalarının sürdürülebilmesi için kullanılacak.

Açılışta ilk önce Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Sosyal Uyum Merkezi ile ilgili kısa bir filim izletildi.

Daha sonar konuşan Uluslararası Bilişsel Davranışsal Psikoterapiler Derneği Başkanı Dr. Zafer Bekiroğulları, bu etkinliğin amacının, bağımlılıkla mücadelede genclerin sesininduyurmakve bakış açılarını sanatla ifade etmelerinisağlamak olduğunu söyledi.

Başbakanlık, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Baskanı Teyfide Tecel Hatipoğlu da, özellikle genç bireylerin bilhassa sanatsal faaliyetlerle kendilerini ifade etmelerine yardımcı olduklarını kaydederek, Komisyon’un çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amacaoğlu da, bağımlılığın tüm dünyada önemli bir konu ve sorun olduğunu kaydederek, ülkemizde cezaevinde bulunanların çoğunun uyuşturucudan ceza aldıklarını söyledi.

Başbakanlık Müsteşarlığı dönemin de de Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun yönetiminde yer aldığını söyleyen Amcaoglu,Belediye Başkanı olduktan sonra da, komisyonun projelerine bire bir ortak olduklarını kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel ise konuşmasında, çok anlamlı bir sergi açılışına şahitlik ettiğini kaydederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sergiye resimleri ile katkı koyan gençlere de teşekkür eden Başbakan, uyuşturucu ve bağımlılığın her geçen gün dünyada büyüyen bir sorun olduğunu kaydetti.

Başbakan, “Her ülkenin kendine göre tedbirler alarak rehabilitesini araştırarak bağımlı gençleri nasıl yenidenhayata döndürebiliriz diye çalışıyoruz. Başbakanlık, altında da Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu bu konuda canla başla çalışıyor. Cezaevi’nde tutuklu bulunanların çoğu uyuşturucudan kar sağlayan ve erken zamanda para kazanmak isteyen ama en önemlisi gençlerimizi zehirlemeye çalışanlarla dolu” dedi.

Başbakan Üstel, hem deniz hemde kara yolu ile ülkeye sokulmaya çalışılan uyusturucu maddelerden gencleri korumak için ellerinden geleinyaptikarını da söyleyerek, bu mücadelede en önemli kurumun Polis teşkilatı olduğunu hatırlattı.

Üstel, “Bu mücadelde en çok iş yapan Polis Teşkilatı’mızdır. Bu yıl yapılan operasyonlarla rekor düzeyde uyuşturucu ele geçirildi. Ancak yine de ülkeye uyuşturucu maddeler giriyor. Başbakanlık ve Komisyon’un çalışmaları ile bağımlı bireyleri için mücadele veriyor. Ancak herkesin hu mücadeleye pay koyması gerkiyor” dedi.
Uyusturucu tacirlerinden kurtaramadikları genç Ardayı da anan Başbakan, “Başka Ardalar yok olmasın diye hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül takdiminin ardından sergi Başbakan Ünal Üstel tarafından açıldı.

Sergi 9 Aralık Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

BRT

Bir yanıt yazın