B12 vitamini eksik olan bol bol yesin! En zengin B12 o besinde çıktı: Beyni genç tutup hafızay..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

B12 vitamini eksik olan bol bol yesin! En zeng… Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan B12 eksikliği yiyecek takviyeleri ile ortadan kaldırılırken bol miktarda bunu tüketenler B12 probleminden kurtuluyor. Bu yiyecek beyni genç tutarken hafızayı resmen çelik gibi yapıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

B12 vitamini vücut için oldukça önemli bir vitaminken bu vitaminin eksikliği özellikle de son yıllarda çok fazla insanda görülmeye başladı. Birçok temel vücut işlevine katkıda bulunan bu vitamin mide tarafınca emilen ve daha sonra kan dolaşımına ve hücrelere ulaşan suda çözülüyor. Öte yandan B12 d vitamini vücudun doğal bir şekilde ürettiği bir bileşen olmayabilir. Bu yüzden bu vitamin eksikliğini gidermek için vücuda dışarıdan takviyeler yapılması gerekiyor.

B12 İÇİN BESLENME ŞEKLİ ÇOK ÖNEMLİ

B12 vitamini birçok hayvansal üründe doğal olarak bulunuyor. Dolayısıyla vücutta meydana gelen B12 eksikliğini gidermek adına beslenmeye oldukça dikkat edilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler B12 vitamini açısından zengin? İşte B12 vitamin kaynakları…

yeni-proje-1-001.jpg

B12 DEPOSU BESİNLER: BU YİYECEKLER B12 EKSİKLİĞİNİ GİDERİYOR

DANA ETİ

Dana eti, B12 açısından oldukça zengin bir kaynaktır. Bunun yanı sıra karaciğer ve böbrek gibi sakatatlar da B12 ihtiyacını karşılar. Hatta 100 g dana karaciğeri kişinin günlük B12 vitamin ihtiyacının ortalama 40 katını karşılayabilir.

yeni-proje-2.jpg

YUMURTA

İnsan sağlığı için önemli gıdalardan biri olan yumurta B12 açısından zengindir. Yumurtanın sarısında B12 vitamini bulunur. Bir büyük boy yumurta ortalama olarak 0.6 mikrogram B12 vitamini içerir.

yeni-proje-3-003.jpg

DENİZ ÜRÜNLERİ

Omega-3 ya asitleri vücut için önemliyken bunu en iyi karşılığı bildiğimiz besin balık türleridir. Balık ve kabuklu deniz ürünleri aynı zamanda B12 açısından da zengindir. Özellikle de somon, sardalye, uskumru ve alabalık yağlı balıklar olduğu için bu balıkların 100 gramında ortalama 5 ila 6 mikrogram B12 vitamini bulunur. Bunun yanı sıra midye, istiridye ve karides gibi kabuklu deniz ürünleri de B12 kaynağı olarak öne çıkmaktadır.

yeni-proje-4-002.jpg

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Süt ve süt ürünlerinin düzenli tüketimi oldukça önemli bir konuyu iken bu yiyecekler B12 açısından da zengindir. Lakin bu yiyeceklerin işlem süreçleri ve pastörizasyon esnasında B12 işlevini kaybetme ihtimalleri vardır. Eğer işlevin kaybetmedi ise bir su bardağı süt ortalama bir mikrogram B12 içermektedir.

yeni-proje-5-001.jpg

BİTKİSEL SÜTLER

Eğer süte karşı intoleransınız var ise bunun yerine bitkisel sütler tüketebilirsiniz çünkü bunların içinde de B12 vitamini vardır bunlara örnek verecek olursak çeşitli fındık sütü, badem sütü, soya sütü ya da Hindistan cevizi sütü tüketilebilir.

B12 vitamini eksik olan bol bol yesin! En zengin B12 o besinde çıktı: Beyni genç tutup hafızayı çelik gibi yapıyor

B12 vitamini eksik olan bol bol yesin! En zengin B12 o besinde çıktı: Beyni genç tutup hafızayı çelik gibi yapıyor

B12 vitamini eksik olan bol bol yesin! En zengin B12 o besinde çıktı: Beyni genç tutup hafızayı çelik gibi yapıyor

B12 vitamini eksik olan bol bol yesin! En zengin B12 o besinde çıktı: Beyni genç tutup hafızay..

Yorumlar kapalı.