Atun’un, “Kıbrıs’ta Evkaf Dairesi’nin Kısa Tarihi” isimli kitabı tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Cumhuriyet Meclisi Eski Başkanlarından ve eski Başbakanlardan Hakkı Atun’un, “Kıbrıs’ta Evkaf Dairesi’nin Kısa Tarihi” isimli kitabı Vakıflar İdaresi’nde düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı…

Atun toplantıda kitabını, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’e takdim etti..

Kitap takdiminde konuşan Hakkı Atun, Evkaf Dairesi’nin, birçok hocaları ve onlarca kuşağı burs vererek yetiştirdiğini söyledi. Atun konuşmasında, vakıf malının el değiştiremeyeceğini vurgulayarak, bunun uluslararası yasalarda da kabul edilen bir gerçek olduğunu söyledi…

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ise konuşmasında, çalışmalarından dolayı Hakkı Atun’a minnettar olduklarını belirterek, kitapta anlattığı bilgiler için teşekkür etti.

Benter, “Bu tip kitaplar artık bizim eğitim müfredatının içerisine girmelidir.. Daha sağlıklı bir toplum olmak için faydalı olacaktır. Toplum olarak vakıfların önemini anlamamız lazım. Vakıf prensiplerini değerlerini gençlerimize de aktarmamız lazım” dedi.

Kapalı Maraş’taki yüzlerce arazinin vakıf malı olmaktan çıkarıldığını ve arazilerin gasp edildiğini söyleyen Benter, ciddi bir kira kaybı olduğunu kaydetti.

Benter konuşmasında, “Herkes Maraş’ın 300 yıl boyunca Vakıf malı olduğunu kabul ediyor. Bir vakıf malı, sonsuza kadar vakıf malıdır” vurgusu yaptı..

[ad_2]

Atun’un, “Kıbrıs’ta Evkaf Dairesi’nin Kısa Tarihi” isimli kitabı tanıtıldı