Ataoğlu: Temmuz ayında PCR ile girişler başlamalı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Ataoğlu: Temmuz ayında PCR ile girişler başlamalı



[ad_1]

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Temmuz ayı başında sadece PCR ile ülkeye turist kabul etmeye başlanması gerektiğini belirterek, risk grubundaki bireylerin aşılanmasına devam edildiğini, Temmuz ayına kadar aşılanma oranının daha da iyi bir seviyede olacağını söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yazılı açıklama yaparak, Temmuz ayında yeni açılımların gerekli olduğunu, ülke turizminin ve ülke ekonomisinin buna ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Nisan’da başlayan kapalı turizm modelinden sonra, Haziran itibarıyla aşılı turistlerin gelişinin başladığını anımsatan Bakan Ataoğlu, Temmuz ayı başında ise sadece PCR uygulaması ile ülkeye turist kabul etmeye başlanması gerektiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in de aynı konuda görüş belirttiğini ifade eden Ataoğlu, Sağlık Üst Kurulu’nun belirleyeceği kriterler çerçevesinde Temmuz ayında tam açılım için atılacak olan bu adımın tüm sektörlere fayda sağlayacağını söyledi.

Ülkede aşılanmanın hızla devam ettiğini anlatan Ataoğlu, risk grubunda bulunan bireylerin aşılanması ile ülkenin bir nebze olsun rahatladığını veTemmuz ayına kadar aşılanma oranının daha da iyi bir seviyede olacağını vurguladı.

Ülke ekonomisini ayakta tutan en büyük sektörlerden olan turizm sektörünün ayakta kalabilmesi için bakanlık olarak çalışmaların devam ettiğini belirten Ataoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin deteği ile de sektöre yeni katkılar yapılacağını söyledi.

Sektörün uzun bir süredir maddi ve manevi kayıplar yaşadığını, gelinen noktada vakaların azalması ile normalleşmeye geçildiğini kaydeden Ataoğlu, bu çerçevede turizmin hizmetlerini daha kolay sürdüreceğini ifade etti.

Bakan Ataoğlu, Ercan Havalimanı başta olmak üzere, ulaşım ve konaklamada turizm sektörünün aldığı hijen tedbirleri sayesinde turistlerin korkusuzca tatillerini KKTC’de geçirebileceğinin altını çizdi.

[ad_2]