Ataoğlu: Rüzgarın etkisi ile kirlilik KKTC sahillerini teğet geçecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Ataoğlu: Rüzgarın etkisi ile kirlilik KKTC sahillerini teğet geçecek




Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Suriye kaynaklı akaryakıt sızıntısıyla ilgili son durumu BRT’ye değerlendirdi.

Rüzgarın etkisi ile kirliliğin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni teğet geçeceğinin görüldüğünü kaydeden Ataoğlu, yaptıkları görüşmeler neticesinde ülkeye gönderilen ve şu anda gelen daha donanımlı gemilerin de Cuma günü ülkeye ulaşacağını söyledi.

Mevcut gemilerin büyük kütleden kopan küçük kütlenin ayrı hareket etmesini bertaraf ettiğini söyleyen Ataoğlu, kirliliğin hangi sahile giderse gitsin kötü bir olay olduğunu vurgulayarak felaketin önüne bir şekilde geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Cuma günü gelecek gemilerin söz konusu büyük kütlenin bertarafını gerçekleştireceğini kaydeden Ataoğlu, hava koşullarının da oldukça önemli olduğunu söyledi.

Bu arada Bakan Ataoğlu, akaryakıt sızıntısı ile ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik heyetini kabul ederek, son durum ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnsansız Hava Araçları aracılığıyla çekilen sızıntı ile ilgili son görüntüler üzerinde, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında Bakan Ataoğlu’na bilgi veren teknik heyet tarafından, meterolojik bilgiler ve olasılıklar üzerinde de çalışıldığını, her türlü olasılık karşısında alınması gereken tüm önlemlerin alınması adına çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi.