Ataoğlu: Hedefimiz iç turizm olgusuna katkı sağlamak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Ataoğlu: Hedefimiz iç turizm olgusuna katkı sağlamak

[ad_1]

KKTC’nin dijital markası olan “Visitncy”’yi tanıtmak için sosyal medyada öne çıkan 15 kişi ile hazırlanan tanıtım programı hakkında, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kampanyanın temel hedefinin; Kuzey Kıbrıs / North Cyprus markası ve uzantısı olan Visitncy.com alt markasının güçlendirilmesi ve bunun tanınır hale getirilmesi olduğunu söyledi.

Bu çalışmanın pandemi sonrasında düzenlenen ilk turizm kampanyası olduğunu ifade eden Bakan Ataoğlu, hedeflerinin iç turizm olgusuna katkı sağlamak ve halkın, turizmi farklı yüzlerden ve farklı medya platformlardan özümsemesi olduğunu belirtti.

Turizm Bakanı Ataoğlu, “Günümüzde teknolojinin artık etkin bir şekilde kullanılmasının çok daha yararlı olduğunu gözlemledik. Kendi insanlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında, kampanyanın ulusal ve küresel olmak üzere iki ayaktan oluşulması kararı aldık” dedi.

Bakanı Ataoğlu, “Visitncy sayfalarından 1 mart tarihi itibari ile facebook instagram tweeter’dan youtube’tan ve visitncy.com internet sitesi olmak üzere beş ayrı platformdan tanıtımlarımız günlük olarak devam ediyor. Takipçi sayımız o gün itibari ile günümüze kadar geçen bu kısa sürede ciddi bir şekilde arttığını izliyoruz. Beklentimiz yapılacak olan bu tanıtım etkinlikleri sonrasında kendi insanımzıın da aynı şekilde sayfalardan paylaşımlarını artırmasıdır” dedi.

“Kampanyanın Ulusal ayağında, 25-26 Haziran’da gerçekleşecek olan ilk çalışmamızda, 15 fenomenimiz ve sosysal medyada etkin video üreten kendi insanımız yer alacak” diyen Ataoğlu, kampanyanın tamamen gönüllülük esasında bir işbirliği olarak gerçekleşeceğini söyledi.

Turizm Bakanı Ataoğlu, kampanyanın Küresel ayağındaki hedefin ise Temmuz sonunda küresel 30 medya fenomeninin ülkemizde yer alması ile gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi.



[ad_2]