Ata’mızı anıyoruz….Lefkoşa AKM’de Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Büyük Önde Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yıl dönümünde KKTC’de de törenlerle anıldı. Saat 9’u 5 geçe tüm yurtta sirenler çaldı.

Başkent Lefkoşa’da ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Törende protokol sırasına göre anıta çelenkler sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilip yarıya indirildi. Daha sonra Anıt Özel Defteri imzalandı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı yapıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törende ilk konuşmayı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Piyade Yüzbaşı Osman Çağlayan yaptı.

Çağlayan,Atatürk’ün, umutların tükendiği zamanlarda Türk milletine güven hissini aşılayarak bağımsızlık mücadelesinde manevi bir kuvvet olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Hukuk müşaviri Elif Süzer de konuşmasında Atatürk’ün çağdaşlığın ve bilimselliğin öncüsü olduğunu söyledi.

Atatürk’ün her zaman ülkede barışın ancak dünyada kalıcı barış ile mümkün olabileceğini savunan büyük bir lider olduğunu ifade eden Süzer, “Atatürk’ün bu düşüncesini “Yurtta sulh dünyada sulh sözleriyle” ortaya koyduğunun altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, Atatürkçü düşünce ve yaşam tarzının uygulayıcısı olmaya devam edeceklerini vurguladı. Çavuşoğlu, Atatürk’ün çizdiği yoldan asla sapmadan gelecek nesilleri muassır medeniyet seviyesine çıkarma mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Atatürk’ün liderliğinde verilen büyük mücadele sayesinde Türk milletinin bugünlere gelebildiğini kaydetti.“Onun vasiyetinden asla taviz vermeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nun Doğu Akdenizdeki ulusal menfaatlerini yıpratacak bir yola asla girmeyeceklerini kaydetti.

Tören, Türk Maarif Koleji’nin sunduğu oratoryo ile sona erdi.

BRT

Ata’mızı anıyoruz….Lefkoşa AKM’de Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.