Atakan:” “Silinen otel kamera kayıtları geri getirildi” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Atakan:” “Silinen otel kamera kayıtları geri getirildi”



Atakan, özel jet kriziyle ilgili silindiği söylenen kamera kayıtlarının geri getirildiğini, poliste olduğunu ve raporun nihai halinin önümüzdeki hafta tamamlanabileceğini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Haber Kıbrıs WEB TV’de gazeteci Ali Baturay’ın “Markaj” isimli programına konuk oldu.

Türkiye’deki iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi eski Milletvekili Metin Külünk ve aynı soy ismi taşıyanların bulunduğu 4 kişilik gruba “PCR testi tarihinden 3-5 gün önceden yaptırma kuralına bağlı olmadan ülkeye giriş izni” verilmesi konusunun sorulması üzerine Atakan şöyle konuştu:

“Bulaşıcı Hastalıklar Yasası tahtında bu işler Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte, kararlar Sağlık Bakanlığı tarafından alınmakta. Ulaştırma Bakanlığı sadece yüklenici noktada bulunuyor.”

“ÖZEL DURUMDAN HABERDAR DEĞİLİM”

Söz konusu olaydaki “özel durumdan” haberdar olmadığını belirten Atakan, “PCR yaptırmadan ülkeye girebilirler diye bir muafiyet yok” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın bu gibi durumları Ulaştırma Bakanlığı’na bildirdiğini, Ulaştırma Bakanlığı’nın da uçağı bilgilendirdiğini belirten Atakan, “Söz konusu kişilerin özel durumlarıyla ilgili Bakanlığımız bilgilendirilmedi. Tek bilgimiz, Sağlık Bakanlığı’nın izin verilmesi yönünde karar aldığıdır” şeklinde konuştu.

“BAKANLARA UYGULANAN PROSEDÜRÜN BİR BAŞKASINA UYGULANMADIĞI GÖRÜNTÜSÜNÜN OLUŞMASI DOĞRU DEĞİL”

“Kişiye özel bir uygulama hissi veren hiçbir uygulama hoş değil” diyen Atakan, şöyle devam etti:

“Sayın Başbakan Ankara’ya gitti, ülkeye dönüşünde PCR testi yaptırdı. Sayın Çalışma Bakanı’nın da bir Ankara ziyareti oldu, dönüşte PCR yaptırdı. Biz kendi Başbakanımıza, Bakanlarımıza bu prosedürü uygularken, bir başkasına uygulamadığımız görüntüsünün oluşmasını doğru bulmuyorum.”

ÖZEL JET KRİZİ… “SİLİNEN GÖRÜNTÜLER GERİ GETİRİLDİ”

Özel jet krizi skandalıyla ilgili soruları da yanıtlayan Atakan, ilgili polis raporunu son Meclis Genel Kurul birleşiminde de gündem olduğunu belirterek, silindiği söylenen görüntülerin gerekli incelemeler için Türkiye’ye gönderildiğini, görüntülerle ilgili sorunun çözüldüğünü ve KKTC’ye geri getirildiğini belirtti.

“RAPOR MUHTEMELEN YENİ HAFTADA SON ŞEKLİNİ ALIR”

Atakan, “Silindi olarak bilinen tüm görüntüler, şu an PGM’nin elinde. Nihai rapor tamamlanmak üzere. Muhtemelen yeni haftada son şeklini alır diye düşünüyorum” dedi.

“RAPOR GİZLİ KALMAMALI… ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALI”

Raporun gizli kalmaması, şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirten Atakan, “Rapor paylaşılmadığı sürece dedikodular alıp yolunu gidecek” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Kıbrıs Postası

DT Kıbrıs Haber