Aşırı sıcaklar Akdeniz, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türkiye’de iki hafta daha sürecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Aşırı sıcaklar dünya genelinde hayatı olumsuz etkiliyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü, aşırı sıcakların Akdeniz, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türkiye’de iki hafta daha süreceğini duyururken, Amerika Birleşik Devletleri’nde rekor sıcaklıklara karşı uyarı yapıldı.

[image id=”907473″ class=”center” size=”full”

Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü, 41 santigrat derecenin üzerine çıkan hava sıcaklığının önümüzdeki iki hafta boyunca Akdeniz bölgesinde, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da birçok yerde ve Türkiye’de etkisinin sürmesinin tahmin edildiği belirtti.

Dünya Meteoroloji Örgütü, ayrıca dünyanın yaşadığı aşırı sıcakların iklim değişikliğiyle mücadelenin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu açıkladı.

Açıklamada, geçtiğimiz Haziran ayında en sıcak küresel ortalama sıcaklığın kaydedildiği ve sıcak hava dalgalarının halen devam ettiği vurgulanırken, aşırı sıcaklarla beraber, şiddetli yağmur ve sellerin, ABD, Japonya, Çin ve Hindistan’da ölümlere neden olduğu ve milyonlarca insanın olumsuz hava koşullarından etkilediği ifade edildi.

Dünya Meteoroloji Örgütü’ne göre Temmuz ayının başı Dünya’nın en sıcak haftası olarak kayıtlara geçerken, 2023 yılında şimdiye kadaryangınlara bağlı olarak dokuz milyon hektardan fazla ormanlık alanın kaybedildiğine dikkat çekildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nın bazı bölümlerinin de rekor sıcaklar görmesi bekleniyor.

Florida’dan, California’ya Washington eyaletine kadar birçok bölge için sıcaklık uyarısı yapılırken, hafta sonu Arizona eyaletinin Phoenix kentinde sıcaklık 48 derece ölçüldü.

[ad_2]

Aşırı sıcaklar Akdeniz, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türkiye’de iki hafta daha sürecek