Artık her dört erkekten biri kasık fıtığı ile mücadele ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Artık her dört erkekten biri kasık fıtığı il… Op. Dr. Sercan Büyükakıncak, erkeklerde kasık fıtığı gelişme olasılığının yüzde 27 oranında olduğunu ifade etti. Ayrıca bu ihtimalin kadınlarda ise yüzde 3 seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

Medical Park Yıldızlı Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sercan Büyükakıncak, erkeklerde hayat boyu kasık fıtığı gelişme olasılığının yüzde 27, kadınlarda ise yüzde 3 oranında olduğuna dikkat çekti.

Büyükakıncak; şiddetli öksürük problemi yaşayanlar, sık ya da ağır egzersiz yapanlar, kabızlık problemi yaşayanlar, ani kilo artışı olanlar, gebelik sonrası süreci yaşayanlar, apandisit ve prostat ameliyatı olanlarda kasık fıtığına daha çok rastlandığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca aile geçmişinde bu tür bir hastalık olan kişilerin de gerekli önlemleri alması gerekiyor. Bu rahatsızlık, genetik bir faktör nedeni ile de kendini gösterebilir.

Büyükakıncak, kliniğe gelen birçok hastanın karın ve kasık bölgesinde ağrı hissiyatı yaşadığını dile getirdiğini de söyledi. 

“Artık her dört erkekten biri kasık fıtığı ile mücadele ediyor” haberi, 08 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Artık her dört erkekten biri kasık fıtığı ile mücadele ediyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Artık her dört erkekten biri kasık fıtığı ile mücadele ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 08 Şubat 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Artık her dört erkekten biri kasık fıtığı ile mücadele ediyor

Yorumlar kapalı.