Arıklı:Güçlü bir hükümetin kurulmasında büyük fayda var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığındaki UBP heyeti, hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde ilk ziyaretini Yeniden Doğuş Partisi’ne (YDP) yaptı.

Görüşmenin ardından konuşan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı sözlerine Halil Falyalı’ya başsağlığı ve ailesine sabırlar dileyerek başladı ve faillerin kısa zamanda yakalanması temennisinde bulundu.

Faiz Sucuoğlu başkanlığındaki UBP heyeti ile yararlı bir görüşme yaptıklarını belirten Arıklı, iki partinin de hassasiyetlerini dile getirdiğini anlattı.
Arıklı, “Kurulacak olan hükümet hem sayısal olarak yeterli olmalı hem de uyum içinde çalışmalı” diyerek, reformlar yapılabilmesi için güçlü bir hükümetin kurulmasında büyük fayda olacağını kaydetti.

 

Sucuoğlu’nun 5 yıllık bir hükümet arayışında olduğunu ve uyumlu çalışabileceği bir veya iki partnerle yola çıkmak istediğini ifade eden Arıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz kendilerine üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir paket sunduk. Orada alınması gereken yasal önlemler var. Hangi yasalara öncelik verilmesi arzusunda olduğumuzu anlattık. Onlar da bize muhtemel hükümetin taslak programını sundular. Zannediyorum ki diğer partilere de sunacaklar. Bu taslak programla ilgili görüşlerimizi istiyorlar. Bir sonraki toplantıda bunları görüşeceğiz ve umarım ki hayırlı bir neticeye varacaktır.”

Arıklı:Güçlü bir hükümetin kurulmasında büyük fayda var