Arıklı: Yeni havalimanının açılışını 20 Temmuz’da yapmayı hedefliyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, inşaatı devam eden yeni Ercan Havalimanı terminal binasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Arıklı’ya havalimanı inşaatında kontrolörlük yapan Planlama ve İnşaat Dairesi, Karayolları Dairesi ve Sivil Havacılık Dairesi yetkilileri de eşlik etti.

Ziyarette ilk olarak Bakan Arıklı’ya Havalimanı inşasını üstlenen T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği yetkilileri tarafından brifing verildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı daha sonra yeni terminal binasını inceledi.

İncelemelerinin ardından basına açıklamalarda bulunan Arıklı, yeni Ercan Havalimanı’nın KKTC’nin en büyük yatırım alanı olduğunu belirterek, bin 200 kişinin havalimanını 20 Temmuz’a yetiştirmeye çalıştığını ifade etti.

Havalimanıyla ilgili eksiklikleri tespit ettiklerini ve bu eksikliklerin giderilmesi için gereken talimatları verdiğini söyleyen Erhan Arıklı, yeni havalimanını 20 Temmuz’a yetiştirmeye çalışacaklarını kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeni havalimanın KKTC’nin yüz akı olacağını söyledi

Arıklı, mevcut terminal binasının genel havacılık hizmetleri için kullanılmasının düşüldüğünü de belirtti.

Artan uçak bilet fiyatlarıyla ilgili bir soruya karşılık olarak ise Bakan Arıklı, uçak biletlerinin ucuzlamasının tek yolunun rekabetin artırılması ve fazla sayıda uçağın buraya inmesini sağlamaktan geçtiğini aktardı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı’nın Antalya’da bir havayolu şirketi ile görüşme yapmakta olduğunu ifade eden Arıklı, kendilerinin de milli havayolunun kurulması için fizibilite çalışması hazırladıklarını, Bakanlar Kurulu’ndan onay aldıktan sonra milli havayolunun kurulması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

BRT/

Arıklı: Yeni havalimanının açılışını 20 Temmuz’da yapmayı hedefliyoruz