Arıklı: Karşımıza çıkarlarsa sorumluluk bize olmaz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bir kabulünde yaptığı açıklamada Yiğitler-Pile Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yiğitler-Pile Yolu’nu; “Pile’de yaşayan 500 soydaşımızın nefes borusu” olarak nitelendiren Bakan Arıklı, bu yolu yapmakta kararlı olduklarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu konuda büyük desteği olduğunu belirtti.

Bakan Arıklı, çıkan arbedenin ardından diplomasiye fırsat vermek için yol yapım çalışmalarının durdurulduğunu ancak daha fazla kaybedecek zaman olmadığı için Yiğitler tarafından yolyapım çalışmalarına yeniden başlandığını kaydetti.

“Pazartesi çalışmalar Yiğitler köyü tarafından başladı. Umarım ara bölgeye gelindiğinde Birleşmiş Milletler engel olmaz. Karşımıza çıkarlarsa sorumluluk bizde olmaz” diyen Bakan Arıklı, Birleşmiş Milletler’in görevinin, ‘not tutmak’ olması gerektiğini ifade etti.

Arıklı, “Biz uysal koyun değiliz. Karşı taraf bu yolun yapımı konusundaki kararlılığımızı gördü. Biz soydaşlarımızın feryatlarını duymayacak kadar sağır bir devlet değiliz. Birleşmiş Milletler bizi durdurmak için ilk defa güç kullanmasına rağmen kararlılığımızdan bir santim geri adım atmış değiliz. Bu yol mutlaka ama mutlaka yapılacak ve Pilelilerin hizmetine sunulacaktır” şeklinde konuştu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde Lefkoşa ara bölgede askerimize yapılan saldırının notunu aldık. Birleşmiş Milletler’in araştırmasını bekliyoruz. Şimdilik sessiziz ancak bunu unutmayacağız. Ne Türkiye eski Türkiye, ne de KKTC eski KKTC’dir”

Arıklı, Kıbrıs Rum tarafının ara bölgedeki yapılaşmalarına ses çıkarmayan Birleşmiş Milletler’in Yiğitler-Pile Yolu’nu engellemesinin ve Kıbrıs Türk tarafında çifte standartuygulamasının kabul edilemez olduğunu da vurguladı.

Arıklı: Karşımıza çıkarlarsa sorumluluk bize olmaz

Yorumlar kapalı.