Arıklı: İtirazımız seçimin ertelenmesine değil görevi kimin yürüteceğinedir

featured
Arıklı: İtirazımız seçimin ertelenmesine değil görevi kimin yürüteceğinedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı seçiminin ertelenmesine bir

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, BRT’de katıldığı GündemArtı programında Cumhurbaşkanı seçiminin ertelenmesi konusunu ve bu konuda Anayasa Mahkemesi’ne yapmış oldukları başvuruyu değerlendirdi.

Cumhuriyet Meclisi’nin anayasayı zorlayarak re’sen bir karar almış olduğunu ifade eden Arıklı, “zaruri nedenler öne sürülerek seçimin ertelenmesi uygun bulundu ama diğer taraftan Cumhurbaşkanı makamının boşalması halinde yerine kimin vekalet edeceği son derece açık. Meclis Başkanı vekalet edecek” dedi.

Erhan Arıklı, seçimin ertelenmesine herhangi bir itirazları olmadığını, görevi kimin sürdüreceğine itirazları olduğunu söyledi.

Arıklı “Anayasa’da hüküm varken, Cumhuriyet Meclisi Başkanı vekalet eder hükmü varken, bizim kalkıp o anayasa maddesini yok sayarak bir karar ihdas etmemiz son derece yanlıştır. Cumhuriyet Meclisi’nin böyle bir yetkisi de yoktur. Ne seçimleri erteleme yetkisi var, ne de Cumhurbaşkanı’nın görev süresini uzatma yetkisi var. Anayasa bu konuda tam bir boşluk bırakmış. Bunu dün oraya gelen Savcılık Muavini de itiraf etti. Anayasada bu konuda herhangi bir öngörü yok.” dedi.

Meclis’in görev ve yetkileri arasında Anayasa’yı yorumlamanın bulunmadığına işaret eden Arıklı, meclisin Cumhurbaşkanı’nın görev süresini uzatma yetkisini nereden bulduğunu sordu.

Erhan Arıklı, günün sonunda Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı bekleyeceklerini ifade ederek, bu kararın da bundan sonrası için bir hukuk oluşturacağını söyledi.

 

(BRT)

Arıklı: İtirazımız seçimin ertelenmesine değil görevi kimin yürüteceğinedir