ARAŞTIRMA Mutlaka aç halde ve sabah tartılmalısınız – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Sağlık

ARAŞTIRMA Mutlaka aç halde ve sabah tartılmalısınız

Kilonuzu öğrenmenin yolu tartıdan geçebilir ancak tartıya yanlış zamanda çıkıyorsanız doğru sonucu alamayabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Kilonuzu öğrenmek ve kontrol altında tutmak sağlığınız için fazlasıyla önemli. Ancak tartıya çıkmanız için dikkat etmeniz bazı noktalar var.

Tartıya çıkarken hepimizin belirli beklentileri vardır. Ancak sabahki kilonuz günün sonundaki kilonuzla aynı olmayacaktır. Bunun nedeni, Amerikan Fizyoloji Derneği’ne göre gece boyunca daha az yemek yemeniz ve terleme ve nefes alma yoluyla su kaybetmeniz. Gerçek kilonuzu öğrenmek istiyorsanız tüm bu etkenlerin fazlasıyla önemi var.

Kilonuzu öğrenmek için tartıya bu saatte çıkın!

İlginizi çekebilir: Xiaomi Mi Health uygulaması sağlık sektöründe değişim yaratacak

Gün içinde tartıya çıktığınızda muhtemelen en doğru sonuçları göreceğiniz belirli zamanlar var. Kendinizi tartmak için günün en iyi zamanı diye bir şey mevcut. Bazı zamanlar ise tartıyı tamamen göz ardı etmelisiniz. Mesela regl döneminizde vücudunuz ödem tutar bu sebeple tartılmaya hiç gerek yoktur. Tartınızdan en doğru sonucu, sabah tuvaleti kullandıktan sonra ve kahvaltıdan veya ilk su içmeden önce tartılırsanız alırsınız.

Uzmanlara göre sabah en iyi zaman çünkü vücudunuza bir önceki gün yediğiniz ve içtiğiniz her şeyi düzgün bir şekilde sindirme şansı vermiş ve midenizi nispeten boş bırakmışsınızdır. Gün içinde sürekli olarak tartılmak da size doğru rakamı vermeyecektir. Zira gün içinde içtiğiniz su dahi tartıda gördüğünüz rakamı etkileyecektir. Bu sebeple mutlaka sabah aç karna tartılmalısınız.

Elden Ring için bir değil iki eklenti çıkacaktı, ancak bundan vazgeçtiler