Araştırma kuruluşları Almanya’nın büyüme tahminini düşürdü – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Araştırma kuruluşları Almanya’nın büyüme tahminini düşürdü




 

Almanya’nın önde gelen araştırma kuruluşları, tedarik sorunlarının ekonomik toparlanmayı geciktirmesi ile birlikte, Avrupa’nın en büyük ekonomisi için 2021 yılı ortak büyüme tahminini düşürdü.

Büyüme tahmininin yüzde 3,7’den yüzde 2,4’e düşürülmesi, durmaksızın devam eden girdi darlıkları ve son dönemde tüm dünyada ekonomik toparlanmayı tehdit eden enerji maliyetlerindeki sert artışları yansıtıyor.

2022 yılı tahmini ise yüzde 3,9’dan yüzde 4,8’e yükseltildi.

Enstitüler tarafından dün yapılan ortak açıklamada, “Ara mallar için tedarik güçlükleri imalat sektöründe üretimi olumsuz etkiliyor. Sonuç olarak, sadece tüketiciler ile ilişkili hizmet sektörleri büyüyor” dedi.

Almanya, imalat sektörü ağırlıklı ekonomisinin özellikle tedarik sorunları ile karşı karşıya kalmasının etkisi ile bu yıl ivmesini korumakta güçlük çekiyor.

İş dünyası ve yatırımcı güven göstergeleri son aylarda istikrarlı bir şekilde düşüyor ve şirket anketleri zayıflığın, tüketicilerin hızla artan fiyatlardan dolayı tedirgin olmaları ile birlikte, hizmet sektörüne de sıçramakta olduğunu işaret ediyor.