Anksiyete bulaşıcı mı? Araştırma sonuçları şaşırtıcı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Anksiyete bulaşıcı mı? Araştırma sonuçları ş… Yeni araştırmalar fareler üzerinde anksiyetenin bulaşıcı olduğunu gösteriyor. Duygusal bulaşma, beyin fonksiyonunu uzun süre etkileyebilir. İletilen kaygıya yönelik potansiyel tedavi hedefleri belirlendi.

Yeni araştırmalar, sosyal etkileşim yoluyla stresin bulaşıcı olabileceğini ve fareler üzerinde yapılan çalışmaların, duygusal bulaşmanın beyin fonksiyonunu uzun süre etkileyebileceğini gösterdiğini ortaya koyuyor. Bu bulgular, anksiyete üzerine daha derin bir anlayış sağlayarak potansiyel tedavi hedeflerini belirlemeye yönelik umut veriyor.

 

YENİ ÇALIŞMALARLA ANKSİYETE BULAŞICI

İnsanların ve kemirgenlerin sosyal etkileşim kanalıyla stresi partnerlerine aktarabildikleri bilinmektedir. Ancak, gerçek stresten farklı olabilen, dolayısıyla iletilen stres ve ilişkili kaygıdan kaynaklanan sosyal etkileşimin benzersiz sinir mekanizmalarını ortaya koyan ve iletilen strese ilişkin kapsamlı bir anlayış eksik olduğu anlaşılmaktadır.

 

ANKSİYETE VE SOSYAL ETKİLEŞİM: YENİ ARAŞTIRMA BULGULARI

Araştırmanın baş yazarı Jinxiang Jiang ve meslektaşları, “Hayatın erken dönemlerinde yaşanan ciddi stres örnekleri (ELS), yaşamın ilerleyen dönemlerinde anksiyete gibi nöropsikiyatrik hastalıkların gelişmesi için bir risk faktörüdür” dedi.

 

FARELER ÜZERİNDE YAPILAN ARAŞTIRMA: ANKSİYETE BULAŞICI OLABİLİR

Fareler üzerinde yapılan yeni araştırmalara göre anksiyetenin bulaşıcı olduğunu gösterdi.

 

DUYGUSAL BULAŞMA VE BEYİN FONKSİYONU

Fiziksel ve sosyal acıyı kodlayan ön singulat korteksteki bir nöron popülasyonunun yanı sıra kaygı benzeri davranışların aktarımında sinaptik güçte önemli değişimler buldular. Bulgular, duygusal bulaşmanın beyin fonksiyonu üzerinde ciddi bir etkiye sahip olduğunu ve iletilen kaygının tedavisi için potansiyel bir hedef belirlediğini gösteriyor.

“Anksiyete bulaşıcı mı? Araştırma sonuçları şaşırtıcı” haberi, 11 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Anksiyete bulaşıcı mı? Araştırma sonuçları şaşırtıcı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anksiyete bulaşıcı mı? Araştırma sonuçları şaşırtıcı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 11 Şubat 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Anksiyete bulaşıcı mı? Araştırma sonuçları şaşırtıcı

Yorumlar kapalı.