Amcaoğlu, tüm öğretmen ve yaşı uygun olan öğrencilere  ‘aşı olun’ çağrısı yaptı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Amcaoğlu, tüm öğretmen ve yaşı uygun olan öğrencilere  ‘aşı olun’ çağrısı yaptı




Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı 2021-2022 Öğretim Yılı Planlama Çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bakanlıkta gerçekleşen toplantıda yeni öğretim yılında uygulanması öngörülen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı, görüşler ortaya konuldu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisinin en olumsuz etkisinin özellikle eğitim alanında yaşandığına işaret ederek,  “Toplantıda eğitim konusunda dünyada yapılan uygulamaları ve bakanlığımızın hazırlıklarını, genel felsefe ve prensiplerimizi ortaya koyduk. Bilgi paylaştık ve görüş aldık” dedi.

Akademik Çalışma Takvimi, öğrenim sürelerinin gözden geçirilmesi, öğrenme kayıplarının giderilmesi, öğretim programları, okula güvenli ve sağlıklı dönüş, psiko-sosyal destek çalışmaları, hizmetiçi eğitim ve rehberlik gibi konularda da görüş alışverişine bulunduklarını kaydeden Bakan Amcaoğlu,  konu ile ilgili çalışmalara 27-29 Temmuz tarihlerinde devam edeceklerini, çalışmalarının tamamlanmasının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunacaklarını kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, 2021-2022 Öğretim yılında yüz yüze eğitimi hedeflediklerini kaydederek, bunu en iyi şekilde başarmanın yolunun yaklaşık 15 bin kişilik eğitim ordusunun aşılanması ile mümkün olacağının altını çizdi.

Bakan Amcaoğlu bu rakama yüksek öğrenimin dahil olmadığını belirterek, onların da aşı olmasını istedi.

Bakan Amcaoğlu konuşmasında, tüm öğretmen ve çalışanların hatta yaşı uygun olan öğrencilerin aşı olmalarının önemine dikkati çekerek, “lütfen aşı olun” çağrısı yaptı.