Amcaoğlu: KIB-TEK’teki sıkıntı mali değil, idaridir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

 

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de yayınlanan ’18. Saat’ programında ülkelerin motorunun maliye olduğunu belirterek, diğer alanların da doğru çalışması için bu motorun doğru çalışması gerektiğini ifade etti.

 

Bütün dünyada yaşanan bir ekonomik kriz söz konusu olduğunu belirten Amcaoğlu, Amcaoğlu “Elimizde olmayan sebeplerle enflasyon yaşanıyor. Hayat pahalılığını konsolide etmek için çalışmalar yapmak zorundayız.” Dedi.

Maliye Bakanı Amcaoğlu, Mart ayına yönelik elektrik fiyatlarındaki indirim ile Fiyat istikrar fonu konusundaki önergelerin Bakanlar Kurulu’na sunulacağını belirtti.

Fiyat istikrar fonunda kaynak bulunduğunu belirten Amcaoğlu fonla ilgili olarak Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile birlikte bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Amcaoğlu elektrik fiyatlarının sürdürülebilir olmadığını da belirterek, KIB-TEK ile ilgili hatanın nerede olduğunu bulmak için çalıştıklarını söyledi ve KIB-TEK’te sorunun mali değil idari olduğunu, bu konuda gereken adımları da atacaklarını ifade etti.

Amcaoğlu, “Niyetimiz kimseyle tartışmak değil, amaç KIB-TEK’in sağlıklı şekilde hayatını idame ettirmesidir” dedi.

Maliye Bakanı Amcaoğlu, Çarşamba günü maaş ödemesi yapılacağını; 100 milyonluk borç ihalesinin ise yarın sonuçlanacağını söyledi.

Amcaoğlu, Maliye Bakanlığı’nın Nisan ayında toplam 105 milyonluk borç ödemesi yaptığını da belirterek, “Hedefimiz yaklaşık aylık 1 milyar Liralık bir mali gelirin oluşmasıdır” dedi.

[ad_2]

Amcaoğlu: KIB-TEK’teki sıkıntı mali değil, idaridir