Amcaoğlu: Bu ay içinde 10 bine yakın öğrenci adaya gelecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Amcaoğlu: Bu ay içinde 10 bine yakın öğrenci adaya gelecek

[ad_1]

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Şubat ayı içinde ülkeye 4 bin öğrenci geldiğini, Mart sonuna kadarsa 10 bine yakın öğrencinin adaya geleceğini söyledi.

“Manşet +”ya konuşan Bakan Amcaoğlu, ülkeye günde ortalama 170 öğrencinin geldiğini, bu sayının 8 Mart’tan sonra daha da artacağını kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de yayınlanan “Manşet+” programında Haspolat’taki öğrenci yurdunda tespit edilen vakalar ve ülkeye gelişleri devam eden öğrencilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Amcaoğlu, Haspolat’taki öğrenci yurdunda 27 vaka tespit edilmesiyle ilgili panik yaratılmasını eleştirdi ve aynı tehlikenin her yerde olduğuna dikkat çekti.

Amcaoğlu, “Aynı tehlike her yerde var. BRT’de bile var. BRT’nin 600 çalışanı var ve bir kişi pozitif olsa, herkese bulaşabilir. Bunlar olabiliyor, insanlık hali. Bulaş devam ediyor. Oradaki öğrencilerimiz, tüm dünyadaki gibi bu tehlikeyle yüz yüze gelebilir. Biz gerekli tedbirleri almış durumdayız” dedi.

Öğrencilerin eğitim gördüğü Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde tarama çalışmalarının yapıldığını ve 2 pozitif vakanın tespit edildiğini ifade eden Amcaoğlu, “temaslı takip ekibi, temaslıları tespit etti. Okuldan kaynaklı bir bulaş yok; dışardan gelen bir bulaş var. Şu an her şey kontrol altında” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin adaya gelişleri ile ilgili olarak da Bakan Amcaoğlu, uygulamalı fakültelerden mezun olacak öğrencilerin, tüm dünyada yüz yüze eğitime çağrıldığına işaret ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de buna paralel hareket ettiğini söyledi.

Amcaoğlu, “Eğitimin kaliteli bir şekilde mezuniyet vermesini istiyoruz. Önce kaliteli eğitim için bu süreçte adımları atmaya devam edeceğiz; tüm dünyada olduğu gibi” dedi.

“Öğrencilerin karantinaya girmediği” iddialarının hiçbir dayanağı bulunmadığını belirten Amcaoğlu, bu iddiaları ortaya atanların, ülkenin canını yerinden sökmeye çalıştığını söyledi.

Amcaoğlu, öğrencilerin adaya gelmeye devam ettiğini de kaydetti.

Amcaoğlu, “Günde ortalama 170 öğrenci geliyor. 8 Mart’tan sonra bu rakamlar yükselecek. Bu ay içinde 10 bine yakın öğrencinin adaya gelmesi bekleniyor” dedi.

Şubat ayı içinde 4 bine yakın öğrencinin KKTC’ye geldiğini ifade eden Amcaoğlu, Mart ayı içinde 10 bin civarı öğrencinin daha gelmesinin beklendiğini söyledi.

 

 

 



[ad_2]