Alzheimer’ın ilk belirtileri ortaya çıktı! Bu kokuyu alamıyorsanız hemen doktora görünün

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Alzheimer’ın ilk belirtileri ortaya çıktı! B… Florida Üniversitesi McKnight Beyin Enstitüsü Koku ve Tat için Merkezi’nde yapılan bir araştırma, Alzheimer’ın erken belirtilerini tespit etmek için ilginç bir yöntem öne sürdü. İşte Alzheimer hastalarının alamadığı o koku…

Florida Üniversitesi McKnight Beyin Enstitüsü Koku ve Tat için Merkezi’nde gerçekleştirilen araştırmaya göre, Alzheimer hastalığının en erken belirtisi bir koku testiyle tespit edilebilir. Eğer bu kokuları alamıyorsanız, uzmanlar Alzheimer riskinin arttığını belirtiyor.

fistik-ezmesi.jpg

FISTIK EZMESİYLE YAPILAN KOKU TESTİ SONUÇ VERDİ

Araştırmacılar, Alzheimer hastalığının erken dönemlerinde sol burun deliğinden koku alamayan bireylerin, Alzheimer’a yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirledi. Yapılan koku testinde, fıstık ezmesi kullanılarak sol burun deliğinden yapılan 20 santimlik testte Alzheimer hastalarının kokuyu alamadığı tespit edildi.

SOL HEMİSFERDE İLK ETKİLENEN BÖLGE

Araştırmacılar, Alzheimer hastalığında ilk etkilenen bölgenin sol hemisfer olduğunu ve bu bölgede daha büyük bir dejenerasyonun görüldüğünü açıkladı. Sol hemisferdeki dejenerasyon, koklama yeteneğindeki eksikliği gösteren önemli bir belirti olarak ortaya çıkıyor.

NÖROLOGLARIN AÇIKLAMALARI

Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ, koklama eksikliğinin beyin hasarından kaynaklandığını vurgulayarak, “Koklama eksikliği, beyin hasarının bir belirtisidir. Alzheimer, demansın bir türüdür ve beyin hücrelerinde henüz tam bilinmeyen sebeplerle ilerleyici ve kalıcı hasara neden olur. Bu hasarlı dokularda koku algılamasına yardımcı hücreler de zarar görür.” şeklinde açıklama yaptı.

Alzheimer’ın erken teşhisi için yapılan bu koku testi, hastalığın daha etkili bir şekilde belirlenmesine olanak tanıyabilir.

“Alzheimer’ın ilk belirtileri ortaya çıktı! Bu kokuyu alamıyorsanız hemen doktora görünün” haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Alzheimer’ın ilk belirtileri ortaya çıktı! Bu kokuyu alamıyorsanız hemen doktora görünün haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alzheimer’ın ilk belirtileri ortaya çıktı! Bu kokuyu alamıyorsanız hemen doktora görünün 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 30 Ocak 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Alzheimer’ın ilk belirtileri ortaya çıktı! Bu kokuyu alamıyorsanız hemen doktora görünün

Yorumlar kapalı.