Alsancak’a önemli destek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Alsancak’a önemli destek




Alsancak Belediyesi, beldenin en önemli sorunu olan trafik sorununa çözüm yaratmak amacıyla, 2 köprünün de yer aldığı, Girne –Alsancak Alternatif Üst Yol Projesini hayata geçirmek için bir süre önce proje hazırlamış ancak , pandeminin gündeme gelmesiyle , proje askıya alınmıştı.

2 köprünün yer aldığı 3 buçuk kilometrelik , Girne Alsancak Alternatif Üst Yol projesiyle, Alsancak’ın üst kısmından geçen,Kazım Özalp Cadde’sini Şehit Ramadan Kazım Cadde’sine , Yeşiltepe Atatürk Caddesi’ni , Mulla Bağdaş Caddesi’ne bağlanmasıyla , Alsancak’ın üst kısmından Girne Çevreyolu’na bağlantı sağlanması ayrıca, bölgede altyapı eksikliklerinin de tamamlanması ve iyileştirilmesi hedefleniyordu.

Alsancak Belediyesi projeyi aşamalı olarak hayat geçirmek için,düğmeye bastı.

Bu kapsamda, 4 milyon 444 bin 353 Türk Liraya mal olacak , Alsancak ve Yeşiltepe’yi birbirine bağlayan köprü inşası, mevcut caddenin genişletilmesi ve bölgede su şebekesinin iyileştirilmesine yönelik ilk etap projesi, Blue Way Group finansmanı ve katkılarıyla hayata geçiriliyor.

Blue Way Ticaret ve Turizm Şirketi Limited ile Alsancak Belediyesi arasında bugün projenin ilk etabıyla ilgili olarak protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, her gün gelişmekte olan bir bölge olan beldede, ulaşım ve su konusunda sıkıntılar yaşandığını belirterek, bir süre önce, Alsancak’ın üzerinden Girne Çevre yoluna bağlantı sağlayacak alternatif üst çevre yolu oluşturmak ve bölgede altyapıyı geliştirmek için hazırladıkları projenin bütçe sıkıntısı nedeniyle hayata geçemediğini anımsattı.

Beldeye değer katan birçok yatırımı olan Alsancak sevdalısı yatırımcı Blue Way Group Direktörü Çağatay Özbirim’den proje için destek istediklerini kaydeden Ataser, Özbirim’in de bu isteği geri çevirmeyerek Alsancak’a değer katacak bir diğer önemli bir projeyi üstlendiğini kaydetti.

Bölge sakinlerinin uzun bir süredir bu projeyi beklediğini belirten Ataser, söz konusu projenin hayata geçirilmesiyle, bölgeye alternatif çevre yolu yaratılarken trafik sorununun azaltılacağını ayrıca su dağıtımı konusunda bölgede yaşanan sıkıntının da giderileceğini söyledi.

Ataser, protokolle, söz konusu projenin, 4 milyon 444 bin 353 Türk Lirası tutarındaki yatırım finansmanı Blue Way Tic ve Tur Şti Ltd karşılanacağını, ve projenin ilk etabının fiili yüklenici olarak Blue Way çatısı altında bulunan Çağ Yap İnşaat Şti tarafından hayata geçirileceğini belirtti.

Kamuya fayda sağlayacak , böyle büyük bir projenin finansmanını sağlamasından dolayı, Çağatay Özbirim ve Blue Way Group’a müteşekkir olduğunu vurgulayan Ataser, Belediye Meclisi’nde aldıkları karar çerçevesinde projede bulunan köprü ve caddeye Çağatay Özbirim’in adını verme kararı aldıklarını açıkladı.

Blue Way Group Direktörü Çağatay Özbirim ise,beldeye sevdalı bir yatırımcı olduğunu vurgulayarak, Blue Way, Çağ Yapı ve Kıbrıs Developments şirketler grubu olarak Alsancak bölgesinde,altyapısı yeşile ve doğaya duyarlılı,sürdürülebilirliğiyle örnek olan , uluslararası ve yerel birçok ödüller kazanan kaliteli yaşam alanlarını içeren birçok projeyi hayata geçirdiklerini anımsattı.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in bölge için büyük değer taşıyan ancak henüz hayata geçirilemeyen proje için kendisine sunduğu teklifi memnuniyetle kabul ettiğini kaydeden Özbirim, kamu özel işbirliğiyle hayata geçecek projenin bölgenin gelişimine çok büyük kaktı sağlayacağına inanç belirtti.

Teknik çalışmalar tamamlanmasının ardından bugün imzalanacak protokole, böyle bir yatırım ve sosyal sorumluluk projesini üstlenecek olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Özbirim, inşa edilecek köprü ve bölgedeki caddeye kendi isminin verilmesi yönünde karar üreten Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ve Belediye meclisine teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından protokole imza konuldu.