Alaminyo, Topçuköy ve Taşpınar şehitleri için tören düzenlenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

[ad_1]

Mutlu Barış Harekatı’nın 47. Yıldönümü çerçevesinde şehit düşenler törenlerle anılacak.

Alaminyo, Topçuköy ve Taşpınar şehitleri için her yıl olduğu gibi bu yıl da ayrı ayrı törenler düzenlenecek.

Alaminyo Şehitleri 21 Temmuz Çarşamba günü Değirmenlik’teki Alaminyo Şehitler Anıtı önünde saat 19.30’da düzenlenecek törenle anılacak. Tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak. 


Tören, Değirmenlik Lisesi öğrencilerinden günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in konuşmasıyla tamamlanacak.

 

Topçuköy Şehitleri için ise 22 Temmuz Perşembe günü Topçuköy Şehitliği’nde saat 18.30’da tören düzenlenecek.

 

Çelenklerin konulmasıyla başlayacak tören; saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam edecek. Dua okunmasının ardından şehitlik ziyaretiyle tören sona erecek.

 

Taşpınar Şehitleri de 25 Temmuz Pazar günü saat 09.00’da Taşpınar Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak.

 

Tören, çelenklerin konulmasıyla başlayacak; saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlik özel defterinin imzalanmasıyla devam edecek.

Şiirlerin okunması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ardından, şehitler için dua okunmasının ardından tören sona erecek.



[ad_2]