Akıncı:Çözümle birlikte Doğu Akdeniz de huzura kavuşacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Akıncı:Çözümle birlikte Doğu Akdeniz de huzura kavuşacak

Akıncı:Çözümle birlikte Doğu Akdeniz de huzura kavuşacak

Akıncılar’ı (Lurucina) ziyaretimizde Belediye Başkanı Hasan Barbaros’un da katılımı ile önce bölge halkının ve Akıncılar-Lurucina Kapı İnisiyatifinin istemi üzerine, açılması talep edilen Limbia kapısı bölgesinde incelemelerde bulunduk ve bölgeye ilişkin bilgi aldık. Ardından köy meydanındaki sohbet toplantımızda bölge halkının görüş ve düşüncelerini dinledik, soruları cevapladık.

Akıncılar-Lurucina halkı mevcut durumdan dolayı mağduriyet yaşıyor, bu nedenle köyün Güneyle bağlantısı hem gerekli, hem de yararlıdır. Ekim ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, halkımızın onayı ile görevime devam etmem halinde konu ile yakından ilgilenmeye devam edeceğim. Seçimlerin ardından ilgili çevrelerin katılımıyla bu işin fiiliyata nasıl döküleceğini beraber planlayabiliriz.

Rum tarafının esas talebi Kiracıköy– Eylence bağlantısıdır. Gerek Rum tarafıyla, gerekse kendi içimizde askeri ve sivil makamlarla, Akıncılar halkının talepleri doğrultusunda uzlaşma sağlanması gerekiyor.

Çözüm gerçekleşinceye kadar açılan her kapının, iki toplum arasında kurulan her iletişimin yararı bulunuyor.

Yeni kapıların açılması her zaman gündemimdedir. Derinya ve Aplıç kapıları görev süremde açıldı. Hem çözüme katkı sağlayacak, hem de o bölgelere yarar getirecek açılımlara köstek değil, ancak destek olurum.

Adanın belirsizlikten kurtulması için, gençlerin geleceği için adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak için uğraş vermeye devam edeceğim. Çözümle birlikte sadece Kıbrıs değil, aynı zamanda Doğu Akdeniz de huzura kavuşacak. Kıbrıs sorunu çözülmediği sürece ne Doğu Akdeniz istikrara kavuşacak, ne de biz belirsizlikten kurtulacağız.