Akıncı, Göçmenköy’ü ziyaret etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Akıncı, Göçmenköy’ü ziyaret etti

Akıncı, Göçmenköy’ü ziyaret etti


Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Göçmenköy Spor Kulübünü ziyaret etti.

Akıncı, kulüp başkanı Ersan Karataş, Kulüpler Birliği başkanı ve Göçmenköy Onursal Başkanı Arslan Bıçaklı, yöneticiler ve kulüp üyesi yurttaşlarla bir araya gelerek, görüş ve düşüncelerini aktardı, soruları cevapladı.

Pandemi sürecinin tüm alanları olduğu gibi sporu da olumsuz etkilediğini belirten Akıncı, sağlığın her şeyden önemli olduğunu ancak ekonomik çarkların döndürülmesine de dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Böylesi dönemlerde devletin yardım elinin yurttaşlarının, örgütlerinin, spor kulüplerinin yanında olmasının önemine vurgu yapan Akıncı, zor dönemin sıkıntılarını aşmanın yöntemlerinin elbirliği ile bulunması gerektiğini kaydetti.

“Gençlerimizin her türlü platformda spor yapması haklarıdır”

İki toplumlu eğitim, kültür ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili 3 komitenin yanısıra, geçtiğimiz yıl Rum lider Anastasides’e iki toplumlu spor komitesi kurulması önerisinde bulunduğunu anımsatan Akıncı, “Seçimlerin ardından gayrı resmi toplantıyla birlikte başlayacak yeni süreçte, güven artırıcı önlemler kapsamıda BM kayıtlarına geçen önerimiz spor komitesinin hayata geçmesi için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Her türlü platformda spor yapmak gençlerimizin hakkıdır. Gençlerimiz tribünde değil, sahada olmalı, bunun için de başlattığımız her türlü uğraşı sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz” dedi.

“Spora, kültüre, sanata katkılar artarak devam edecek”

Bir soru üzerine spora, kültüre, sanata katkılarının artarak devam edeceğini söyleyen Akıncı, “Görev süremiz boyunca bu alanlara çok ciddi katkılar yaptık. Yeni döneme geçtiğimizde bu katkıları fazlasıyla yapmayı sürdüreceğiz” dedi.