Akıl ve zeka oyunları sınıfları oluşturuluyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Akıl ve zeka oyunları sınıfları oluşturuluyor




Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi ile Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu TAZOF arasında, akıl ve zeka oyunları konusunda farkındalık yaratılması, okullarda akıl ve zeka oyunları sınıfları veya köşeleri oluşturulması, eğitimler verilmesi ve turnuvalar düzenlenmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yer alan törenle imzalanan protokole, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile TAZOF Başkanı Şaban Kurt imza koydu.

Bakan Amcaoğlu yaptığı konuşmada, protokolün imzalanmasıyla KKTC’deki okullarda akıl ve zeka oyunları ile ilgili faaliyetlerin uygulanması konusunda ilk adımın atıldığını kaydetti.

Amcaoğlu, akıl ve zeka oyunlarının KKTC’deki okullarda sürdürülebilir şekilde uygulanmasını amaçladıklarını belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevinin sadece müfredat ve akademik takvimin uygulanmasını sağlamak olmadığını dile getiren Amcaoğlu, çocukların zihinsel ve sosyal gelişimine katkı koyacak aktivitelerin önemine işaret etti.

Amcaoğlu, eğitimi çağdaş koşullara çekmek ve çağdaş ülkelerdeki düzeyde eğitim olanağı tanımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
TAZOF Başkanı Şaban Kurt da konuşmasında, imzalanan protokolün önemine işaret etti.

Kurt, KKTC’deki okullarda akıl ve zeka oyunu sınıflarının oluşumu ve eğitmen eğitimleri ile akıl ve zeka oyunlarının öğretileceğini kaydetti.
Süreç içerisinde eğitim alan çocukların kendi aralarında sınıf, bölge ve ülkelerinde birbirleriyle yarışacaklarını kaydeden Kurt, sonunda ise KKTC TAZOF Turnuvası düzenleneceğini söyledi.