Akar’dan Doğu Akdeniz vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı ahkam kesmeye kalkmakla hiçbir yere varılamayacağını açıkladı.

Doğu Akdeniz’de hiç kimse boyunu aşan işler yapmaya kalkmasın, bunlar çıkmaz sokak” diyen Akar, “Bugüne kadar hakkımızı yedirmedik, yedirmeyeceğiz.  Bunun için yapılması gereken neyse bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız” dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla gerçekleştirdiği videokonferans toplantısında Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değindi.

Akar, “Hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda elimizden gelen neyse bugüne kadar büyük fedakarlıklar göstererek yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Komşumuz Yunanistan’dan da şımarıklıktan, bencillikten vazgeçip, uluslararası hukuk ne diyorsa, anlaşmalar, bu konuda alınan uluslararası kararlar, deniz hukuku, hakkaniyet, insaniyet, ahlak neyi gerektiriyorsa bir an önce buna uymalarını bekliyoruz. Adaların silahsızlandırılması, adaların hava sahası, karasuları meselesi dahil. Bunların hepsinin gözden geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye’ye ait araştırma gemilerinin aklıselime sahip herkesin de bildiği gibi tamamen teknik ve bilimsel bir çalışma yürüttüğüne vurgu yapan Akar,  Doğu Akdeniz’de 1870 kilometre kıyısı olan Türkiye’ye karşı ahkam kesmeye kalkmak, kurallar koymaya kalkmak hiçbir şekilde geçerli değildir. Bunlarla bir yerlere varılamaz. Bunun anlaşılması, bizim hakkımıza herkesin saygı göstermesi lazım.” Dedi.

Akar, “Hiç kimse gücünü, boyunu aşarak bir takım işler yapmaya kalkmasın, bunlar çıkmaz sokak. Bunu da herkes bilsin, hakkımızı yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Bunun için yapılması gereken neyse bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız.” Şeklinde konuştu.

 

(BRT/AA)

[ad_2]

Akar’dan Doğu Akdeniz vurgusu