Akar:  Yunanistan provokatif, gerilimi artırıcı, söylem ve eylemler içinde bulunuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın  provokatif, gerilimi artırıcı, saldırgan söylem ve eylemler içinde bulunduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin tüm faaliyetlerini makul, mantıklı ve soğukkanlılıkla sürdürdüğüne vurgu yapan Akar, Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti ve  Yunanistan’ın  ‘Yunanistan mağdur, Türkiye saldırgan’ algısı oluşturmaya çalıştığını kaydetti.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Yunanistan provokatif, gerilimi artırıcı, saldırgan söylem ve eylemler içinde bulunuyor.” dedi.

Kuvvet Komutanlarıyla katıldığı video konferans toplantısında konuşan Savunma Bakanı Akar Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayarak, “Biz, hiçbir şekilde saldırgan bir tutum içinde değiliz, oradaki haklarımızı savunuyoruz.” Dedi.

Türkiye’nin tüm faaliyetlerini makul, mantıklı ve soğukkanlılıkla sürdürdüğünü belirten Akar,”Biz bu şekilde davranırken, Yunanistan provokatif, gerilimi artırıcı, saldırgan söylem ve eylemler içinde bulunuyor. Yunan yetkililer, sanki Türkiye’nin Yunanistan’a karşı bir hamlesi varmış gibi ifadeler kullanarak, ‘Yunanistan mağdur, Türkiye saldırgan’ algısı oluşturmaya çalışıyor.” Şeklinde konuştu.

Akar, “İnsan haklarından bahsediliyor, ancak Yunan Sahil Güvenliğinin, savunmasız insanların botlarını denizin ortasında delmeye teşebbüs etmeleri, ateş etmeleri büyük bir insanlık suçu, vicdansızlıktır. Böyle bir ortamda iken olayları çevirip Türkiye’ye karşı saldırgan söyleme dönüştürmek anlaşılır, ahlaki, hukuku ve gerçekçi değildir. Bu tamamen bir riyakarlık, ikiyüzlülüktür.” görüşünü paylaştı.

 TAK/BRT

[ad_2]

Akar:  Yunanistan provokatif, gerilimi artırıcı, söylem ve eylemler içinde bulunuyor