Akar: Yunanistan Doğu Akdeniz’de akıl ve hukuk dışı iddialarını sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin diyalog çağrılarına rağmen Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de  akıl ve hukuk dışı iddialarını sürdürmekte olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Avrupa Birliği  üyeliğine sığınarak saldırgan eylemlerini örtbas etme çabasında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Dr. Sadık Ahmet’i Anma Programı’nda konuşan Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, Yunasitan’ın bölgede yürütmeye çalıştığı tavra ilişkin değerlendirmede bulundu.

Akar, “Tüm iyi niyetli diyalog çağrılarımıza rağmen Yunanistan her türlü gerçeği çarpıtarak ve adeta kuzu postuna bürünerek mağdur bir ülke olduğu imajını vermeye AB üyeliğine sığınarak hukuk dışı ve saldırgan eylemlerini örtbas etmeye, suni bir tehdit algısı oluşturarak ittifak içinde ittifak kurmaya çalışmakta, Türkiye ile olan sorunları Türkiye-AB, Türkiye-ABD veya Türkiye-NATO sorunu haline getirmek için de çabalamaktadır, gayret göstermektedir”dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan’ın uluslararası anlaşmalara aykırı şekilde hareket ettiğine vurgu yaparak, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de de akıl ve hukuk dışı iddialarını sürdürmekte olduğuna dikkati çekti.

TRT/BRT

[ad_2]

Akar: Yunanistan Doğu Akdeniz’de akıl ve hukuk dışı iddialarını sürdürüyor