Akar: Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin  hak ve çıkarlarını  korumayı sürdüreceğiz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Akar: Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin  hak ve çıkarlarını  korumayı sürdüreceğiz

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları’nın katılımıyla video konferans toplantısı gerçekleştirdi, birlik komutanlarından devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Toplantıda, savunma ve güvenlik konuları kapsamında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, terörle mücadele harekatları ve koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin de görüşüldü.

Türkiye Savunma Bakanı Akar, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin de değerlendirme yaptı ve Türkiye ve Yunanistan’ın iki komşu ülke olarak diyalogla sorunlarının büyük bir bölümünün çözebileceğini vurguladı.

Akar, “Gerginliği artıran, olayları tırmandıran biz değiliz. Biz gerçekten diyalog, iyi komşuluk ilişkileri içinde, sorunlarımızı konuşarak, görüşerek çözme yönünde yapılması gereken ne varsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Maalesef komşumuz bu konuda inatla konuşmalardan, görüşmelerden imtina ediyor, başka kapılarda çözüm arıyor” dedi.

Hulusi Akar,  Türkiyenin hak ve menfaatlerini korumak, kollamak ayrıca iyi komşuluk ilişkilerini sürdürmek şeklindeki ilkeli tutumunu sürdrüeceğine de vurgu yaptı.

Akar, “Hem Kıbrıslı kardeşlerimizin hem ülkemizin hak ve menfaatleriyle ilgili yapılması gereken ne varsa, uluslararası hukuku da teamülleri de alınan kararları da biliyoruz, bu çerçevede tutarlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor” dedi..

 

 

 



[ad_2]