Akar: Olay uluslararası hukuka aykırı. Olayı takip ediyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akdeniz’de Türk gemisinde yapılan aramayı hukuk dışı olarak nitelendirdi.

Akar, “olay tamamen uluslararası hukuka aykırı, teamüllere aykırı bir şekilde icra edilmiştir. Yanlış yapılmıştır. Olayı takip ediyoruz” dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk gemisinde yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin konuştu.

Akar, “İrini Harekatı başlangıcından beri sakat doğmuş bir harekat. Bunun hukuki temelleri, uluslararası hukuk bakımından sağlam temellere dayanmamaktadır. Bunun uygulaması da aynı şekilde sıkıntılı yürütülmektedir. Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Milli Mutabakat Hükümeti’nin izni ve onun oluruyla bütün faaliyetlerin yürütülmesi lazım. Fakat bu konuda maalesef bu harekatı icra edenler bunlara dikkat etmemektedirler” dedi.

Milli Mutabakat Hükümeti’nin tüm faaliyetlerine dikkat edilirken Hafter grubu ile ilgili hiçbir işlem yapılmamasına tepki gösteren Akar, şöyle devam etti:

“Bu da açık ve net şekilde görülmektedir. Dünkü yapılan olay tamamen uluslararası hukuka aykırı, teamüllere aykırı bir şekilde icra edilmiştir. Yanlış yapılmıştır. Bununla alakalı bütün haklarımız mahfuzdur. Dışişleri Bakanlığımızla beraber gerekli faaliyetleri yürütüyoruz, gerekli işlemler yapılacak. Olayı takip ediyoruz” dedi.

Aa/brt

[ad_2]

Akar: Olay uluslararası hukuka aykırı. Olayı takip ediyoruz