AK Parti Sözcüsü Çelik: Artık iki devletli çözümün konuşulması gerekir – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

AK Parti Sözcüsü Çelik: Artık iki devletli çözümün konuşulması gerekir

[ad_1]

AK Parti Sözcüsü Ömer Güney Kıbrıs Rum kesiminin tanınması ve Avrupa Birliği’ne alınmasının bütün kurallara, hukuka ve uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı olduğunu da vurguladı.

Çelik, Türkiye’nin KKTC’yi de egemen bir devlet olarak aynı tanınma muamelesini görmesini arzu ettiğini ifade etti.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasını da içeren bir eylem planının olup olmadığının sorulması üzerine Çelik, Kıbrıs’taki eski müzakere modelinin, devam etmesi mümkün olmayan bir model olduğunu belirterek artık

iki devletli çözümün konuşulması gerektiğini söyledi.

Çelik, Güney Kıbrıs Rum kesiminin tanınması ve Avrupa Birliği’ne alınmasının bütün kurallara, hukuka ve uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı olduğunu vurguladı.

Ömer Çelik “Türkiye’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de egemen bir devlet olarak aynı tanınma muamelesini görmesini arzu ettiğini ifade etti.

Çelik “Orada bir devlet var, orada bir bayrak var, orada bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan var, hükümet var, Meclis var. Bunlar Kıbrıs Türk davasını temsil ediyorlar. Bu egemen devletin gereken saygıyı uluslararası toplum tarafından görmesinin Türkiye Cumhuriyeti takipçisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu çeşitli görüşmelerde, çeşitli platformlarda defalarca dile getirmiştir. Dolayısıyla bu öteden beri süregelen bir politikadır.” diye konuştu.



[ad_2]