AK Parti Sözcüsü Çelik: AB dar bir vizyonla hareket ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi sonuçlarına tepki gösterdi. Çelik, “10 Aralık AB Zirvesi sonuçlarına eklenen yanlı ve hukuka aykırı kararları reddediyoruz. Bu yaklaşım gerçek bir Avrupa vizyonundan uzaktır” dedi.AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından, AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonuçlarına tepki gösterdi.

Türkiye’nin pek çok özelliğinin yanı sıra güçlü bir Avrupa devleti olduğunu vurgulayan Çelik, “Türkiye olmadan Avrupa olmaz” ifadesini kullandı.

AB’nin Türkiye ile ilişkilerinde pozitif ajandaya sahip olması gerektiğini, bunun tüm Avrupalıların ortak geleceği için kilit önem taşıdığını kaydeden Çelik, Avrupa’nın Türkiye olmadan hiçbir temel sorunu çözemeyeceğini belirtti.

“AB dar bir vizyonla hareket ediyor”

Ömer Çelik, “10 Aralık AB Zirvesi sonuçlarına eklenen yanlı ve hukuka aykırı kararları reddediyoruz. Bu yaklaşım gerçek bir Avrupa vizyonundan uzaktır. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) veto baskısı ve mahalle dayanışması ile Doğu Akdeniz’le ilgili çoğu aynı görüşü paylaşmayan AB ülkelerini peşine taktığını ibretle izliyoruz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, AB’nin, açıkladığı bu kararla dar bir vizyonla hareket ettiğini gösterdiğini, Kıbrıs Türkü’nün iradesini ve haklarını görmezden geldiğini, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme destek vermekten çok uzak bir yaklaşım ortaya koyduğunu aktardı.

[ad_2]

AK Parti Sözcüsü Çelik: AB dar bir vizyonla hareket ediyor