AK Parti Dış İlişkiler Heyeti UBP Genel Merkezi’ni ziyaret etti – BRTK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

AK Parti Dış İlişkiler Heyeti ülkedeki ziyaretleri kapsamında Ulusal Birlik Partisi Genel Merkezi’ni de ziyaret etti.

Ulusal Birlik Parti’nden yapılan açıklamada, AK Parti heyeti Parti Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu tarafından kabul edildi.

AK Parti heyetinin kabulünde, Genel Sekreter Yardımcısı Salahi Serakıncı da hazır bulundu.

Görüşmede iki parti arasında bundan sonra yapılacak olan ortak çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Hasipoğlu, Anavatan Türkiye’nin 100’üncü KKTC’nin de 40’ıncı yılının kutlanacağı bu önemli tarih aralığı içerisinde, her iki ülkenin iktidar partileri olarak, Anavatan Türkiye’nin desteği ile KKTC’nin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için ortak mücadeleye devam edileceğini belirtti.

Gazze’de yaşanan mezalimliğe de değinen Hasipoğlu,Gazze’deki ablukanın bir an önce kaldırılmasını talep etti ve Flistin’in yaşam, var olma ve bağımsızlık mücadelesini Türkiye ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ve halkı olarak desteklediklerini kaydetti.

Hasipoğlu, işgal ve soykırımın sonlandırılması yönünde başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası camianın artık, insan haklarının gerçek anlamda icraata geçmesini temenni ederek, “Yaşanan can kayıplarından ötürü derin üzüntümü ifade etmek istiyorum. Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi .

[ad_2]

AK Parti Dış İlişkiler Heyeti UBP Genel Merkezi’ni ziyaret etti – BRTK

Yorumlar kapalı.