Afganistan’dan tahliye edilen TSK personeli törenle karşılandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Afganistan’dan tahliye edilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli için Mamak’taki 4. Kolordu Komutanlığında karşılama töreni düzenlendi.

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı.

Bakan Akar, tören alanına gelişinde Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığında görev yapan personeli “Hoş geldiniz” diyerek selamladı, Görev Kuvveti Komutanı Albay Samet Yüksel’e çiçek takdim etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Afgan halkının barış, huzur ve istikrarına katkı sağlamak amacıyla 2002’den bu yana NATO şemsiyesi altında eğitim, danışmanlık ve güvenlik desteği sağlayan ve bu tarihi görevi büyük bir başarıyla tamamlayan TSK personeliyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Afgan halkının birlik ve güvenliğini temin ile bölgede barış ve huzurun sağlanmasına yönelik icra ettiğimiz bu kutsal görev, en az hududu bekleyen, semalarımızı ve mavi vatanımızı kollayan silah arkadaşlarımızınki kadar hayati ve önemliydi.” dedi.

Orgeneral Güler, “Ne mutlu sizlere ki bu anlamlı görevi başarıyla tamamlayarak yurda sağ salim döndünüz” dedi.

Konuşmaların ardından program, tören geçişiyle sona erdi.

 

[ad_2]

Afganistan’dan tahliye edilen TSK personeli törenle karşılandı