Adaya barışı getiren harekatın üzerinden 49 yıl geçti…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğe ve güvenliğe kavuşturan Barış Harekâtı’nın 49’uncu yıl dönümünde, “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı”, tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Barış ve Özgürlük Bayramı kutlama programı, 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BRT’den yaptığı konuşma ile başladı.

20 Temmuz nedeniyle Boğaz Şehitliği’nde tören gerçekleştirildi.

Tören, protokol sırasına göre çelenklerin Şehitliğe sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle süren tören, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.

Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Mezarı’nda ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’nda tören gerçekleştirildi.

Törenlerde saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törenler, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla son buldu.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, de dün akşam Girne’de konuk heyetler onuruna 20 Temmuz resepsiyonu verdi.

Alsancak’taki Yavuz Çıkarma Plajı’nda ise dün gece Şafak Nöbeti tutuldu.

Kıbrıs Türklerinin barış ve özgürlüğe kavuşmasının 49’uncu yıl dönümü olan bugün tüm yurtta törenler gerçekleştirilecek.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri de 20 Temmuz’da her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının yanında olacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün öğle saatlerinde KKTC’ye gelecek. 20 Temmuz nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nden heyetler de ülkede bulunuyor.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla saat 09.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde de tören yapılacak.

Kutlamalar çerçevesinde saat 17.45’te Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenecek.

Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki Resmigeçit Töreni ise saat 18.00’de başlayacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Eşi Sibel Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resepsiyonu düzenleyecek. Resepsiyon, bugün saat 20.00’de Lefkoşa’da Concorde Tower’de yer alacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, ilçelerde ve yerleşim yerlerinde de törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

Adaya barışı getiren harekatın üzerinden 49 yıl geçti…