ABD’de maske uygulaması geri geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Vakalar korkuttu: ABD’de maske uygulaması ge… ABD’nin en az dört eyaletinde hastaneler, Covid-19, mevsimsel grip ve diğer solunum yolu hastalıkları vakalarındaki artış sebebiyle yeni bir karar aldı. Bazı eyaletlerin hastanelerinde Covid-19 döneminde sıklıkla tartışılan maske yeniden mecburi hale getirildi.

Covid-19 salgını döneminde çokça tartışılan maske uygulaması geri döndü. ABD’nin New York, California, Illinois ve Massachusetts eyaletlerindeki hastaneler Covid-19, mevsimsel grip ve diğer solunum yolu hastalıkları vakalarındaki artış sebebiyle maske zorunluluğunu yeniden uygulamaya koydu.

New York Sağlık Komiseri Dr. Ashwin Vasan, şehrin 11 kamu hastanesinde, 30 sağlık merkezinde ve 5 uzun süreli bakım tesisinde maske zorunluluğunun yeniden başladığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Vasan yaptığı açıklamada, “İstemediğimiz şey personel sıkıntısı, değil mi? 2022’de omikron dalgasını gördüğümüzde, en büyük sorun sadece insanların hastalanması değildi, aynı zamanda çok sayıda ön saflarda çalışan sağlık çalışanımız da hastalanmıştı” dedi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden alınan en son haftalık veriler, 17-23 Aralık tarihleri ​​arasında ABD genelinde Covid sebebiyle hastaneye kaldırılanların sayısının bir önceki haftaya göre yüzde 16’dan fazla artış göstererek 29 bin olduğunu gösterdi. Ayrıca aynı dönemde 14 bin 700’den fazla hastanın grip sebebiyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Maske zorunlulukları, Covid-19 salgını sırasında çok fazla tepkiye yol açmıştı. Maske kullanımının yararlı olduğunu savunanlar ve zararlı olduğunu iddia edenler arasında tüm dünyada bir tartışma konusu haline gelmişti.

ABD’de maske uygulaması geri geldi

Yorumlar kapalı.