ABD, Afganistan’dan tahliye ettiği vatandaşlarının sayısını açıkladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

ABD, Afganistan’dan tahliye ettiği vatandaşlarının sayısını açıkladı




Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan’dan bugüne kadar tahliye edilen Amerikan vatandaşlarının sayısının 4 binden fazla olduğunu duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında ilk kez Afganistan’dan tahliye edilen Amerikan vatandaşlarının sayısına ilişkin net rakam paylaştı.
Ulaşabildikleri herkese ulaşarak Afganistan’dan tahliye sürecini yürüttüklerini belirten Psaki, “Bugüne kadar 4 binden fazla ABD pasaportlu kişiyi tahliye ettik. Vatandaşların aileleri de eklendiğinde bu rakam artıyor” dedi.

Taliban’ın Afganistan’dan ayrılmak isteyenlerin havalimanlarına erişimi kısıtlayacağı yönündeki açıklamasını da değerlendiren Psaki, kendileriyle çalışan ve Özel Göçmen Vizesi alma hakkı bulunan kişilerin güvenli şekilde havalimanına ulaşması için çalıştıklarını vurguladı.

ABD’nin Afganistan’dan 31 Ağustos’ta tamamen çıkma takvimine bağlı kaldığını vurgulayan Psaki, “Askerlerimizin toparlanması için biraz zamana ihtiyacımız olacak” değerlendirmesiyle tahliyelerin daha önce durabileceğinin sinyalini verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’daki tahliye sürecini 31 Ağustos’tan sonraya uzatmayacağını açıklamıştı.