AB, Rusya’ya karşı 6’ncı yaptırım paketini görüşecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Avrupa Birliği, Rusya’ya karşı 6’ncı yaptırım paketini görüşecek. Dışişleri Bakanları, yarın Lüksemburg’da masaya oturacak.

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, yarın Lüksemburg’da Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yönelik 6. yaptırım paketini masaya yatıracak.

Son olarak 5.pakette kömür ithalatına yasak getiren AB’nin Rusya’dan petrol alımını sonlandırması önerisi, toplantının en önemli gündem maddesini oluşturuyor.

Bununla birlikte, bu önerinin üye ülkeleri ikiye böldüğü ve bu konuda hala bir mutabakat sağlanamadığı bildirildi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya’den petrol ithalatını yasaklanmasının tartışılacağını belirtmesine rağmen, AB içinde birçok ülkenin Rus petrolünü bağımlı olduğunu belirten AB diplomatlarına göre, bu konuda ortak bir tutum sergilenmesi şu aşamada kolay gözükmüyor.

AB, Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yaptırımlarla ilgili 5’inci paketi İSE Cuma günü onaylamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de, dün yaptığı açıklamada Ukrayna’nın bekleyecek zamanının kalmadığını belirterek, Batı’dan Rusya’nın petrol ihracatına ambargo koymasını istemişti.

Bu arada AB’nin Kiev’e silah satın alabilmesi için ilave 500 milyon euro tutarında bir mali yardımın yarınki toplantıda onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

[ad_2]

AB, Rusya’ya karşı 6’ncı yaptırım paketini görüşecek