‘AB Müktesebat Uyum Veri Tabanı Projesi’ tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Hukuk ve Dil Alanında Destek Projesi Kapsamında Oluşturulan ‘AB Müktesebat Uyum Veri Tabanı Proje Lansmanı’ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Lansmanın açılış konuşmalarını, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ve Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Selçuk Yürükoğulları yaptı. Etkinliğe bazı bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, merkezin kurulduğu günden bu yana ülkeyi AB müktesebatına yakınlaştırmak için birçok çalışma yaptığına işaret ederek, bu projelere örnekler verdi.

AB Müktesebat Uyum Veri Tabanı Projesi sayesinde yasa yapma sisteminin çağdaşlaşarak hız kazanacağını ve mevcut yasaların süratle AB’ye uyumlu hale getirileceğini belirten Cahitoğlu, bu çerçevede hukuki metin şablonları hazırlandığını da belirtti.

Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Selçuk Yürükoğulları da AB Koordinasyon Merkezi’nin ülkeyi AB normlarına yakınlaştırmak için yaptığı çalışmalara değinerek, önceliklerinin halkın refahı olduğunu kaydetti.

Yürükoğulları, AB Koordinasyon Merkezi olarak ülkeye katkı koyacak politikalar geliştirmek için çalıştıklarını da ifade etti.

AP Genel Kurulu’nda kabul edilen 2022 Türkiye Raporu’na da değinen Yürükoğulları, tarihi ve hukuki gerçeklerden kopuk bu iddiaların kendileri için hiçbir hükmü olmadığını vurguladı.

[ad_2]

‘AB Müktesebat Uyum Veri Tabanı Projesi’ tanıtıldı

Yorumlar kapalı.