KKTC’nin 37. Kuruluş yıldönümü Ankara’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. Kuruluş yıldönümü TürkiyeCumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Bu çerçevede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi KemalKöprülü, beraberindeki heyetle bu sabah Türkiye Cumhuriyeti’ninKurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahıolan Anıtkabir’i ziyaret etti.

Aslanlı yolda yürüyüşün ardından mozoleye çelenk koyan BüyükelçiKöprülü saygı duruşunda bulunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesinegeçerek Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.

Büyükelçi Köprülü deftere şunları yazdı;

” Türkiye Halkı’nın sizimeşsiz önderliğinizde büyük fedakarlıklar sonucunda esaretten kurtulupbağımsız ve özgür bir devlet olma yolundaki onurlu mücadelesidünyadaki bağımsızlık mücadelesi veren tüm uluslar gibi yıllarca Rum –Yunan ikilisi tarafından maruz kaldığı mezalime direnen Kıbrıs Türkhalkı için bir ilham kaynağı olmuş ve Kıbrıs Türk halkı en karanlıkgünlerde bile direniş ve mücadeleden vazgeçmeyerek geleceğimizinteminatı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kavuşmuştur.En değerli mirasınız olan ilkeleriniz üzerinde inşa ettiğimiz KuzeyKıbrıs Türk Cumhuriyeti tüm dünya tarafından yıllardır Kıbrıs TürkHalkına uygulanan izolasyon politikasına rağmen bugün bütün kurumlarıve hukukun üstünlüğüne dayalı devlet yapısıyla yaşamakta ve TürkiyeCumhuriyeti’nin her alandaki koşulsuz desteğiyle sürekli kalkınmayadevam etmektedir. İlke ve devrimlerinizin aydınlattığı yoldanyürümekten asla vazgeçmeyecek olan Kıbrıs Türk Halkı milli birlik veberaberliğini güçlendirerek devletini sonsuza kadar yaşatmakararlılığını tüm dünyaya göstermektedir. ”

Kutlamalar çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti AnkaraBüyükelçiliği tarafından bazı etkinlikler icra edildi.

İlk olarak Ankara’nın en büyük ve prestijli alışveriş merkezlerindenArmada Alışveriş Merkezi’nin giriş bölümüne  Türkiye Cumhuriyeti veKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrakları asıldı.

Ayrıca, sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin de en yüksek binalarındanolan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kulelerine, TürkiyeCumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarının görselleriyansıtıldı. Bu görseller sosyal medyada büyük ilgi ve beğeni topladı.

Bu akşam ise, ilk kez olarak Ankara’nın simgesi haline gelenAtakule’ye akşam saatlerinde Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti bayrağıgörseli yansıtılacak ve Türkçe ve İngiklizce olarak ” Kuzey KıbrısTürk Cumhuriyeti 37 Yaşında ” yazısı sergilenecek.

[ad_2]

KKTC’nin 37. Kuruluş yıldönümü Ankara’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor