83 yaşındaki Veysi Akdeniz cinayetinin sebebi kıskançlık – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTCManşet

83 yaşındaki Veysi Akdeniz cinayetinin sebebi kıskançlık



 

Gönyeli’de önceki akşam evinde cansız bedeni bulunan 83 yaşındaki Veysi Akdeniz’in cinayete kurban gittiği kesinleşti. Cinayet zanlısı olarak aranan ve dün sabah Ortaköy’de kaldığı evde yakalanan 40 yaşındaki Azat Nurmamedov, Akdeniz’i öldürdüğünü kabul etti

FOTOĞRAF ÇEKİP EŞİNE GÖNDERDİ…

Kıbrıs Gazetesi’nde yer alan habere göre, eşinin bakıcı olarak çalıştığı evde Veysi Akdeniz ile bir ilişkisi olduğunu düşünen Azat Nurmamedov, önceki akşam bisikletle Akdeniz’in Gönyeli’deki evine gitti ve Akdeniz’i darp edip, bıçaklayarak öldürdükten sonra cep telefonuyla fotoğrafını çekip “öldürdüm” notuyla eşine gönderdi.

Eşi de bir yakını aracılığıyla fotoğrafı polise gönderip, cinayeti ihbar etti.

ALKOL ALIP, KOLLARINI JİLETLEDİ…

Cinayetin ardından bisikletle Ortaköy’deki bir tanıdığının evine giden Nurmamedov, kısa süre sonra evden çıkıp, Lefkoşa-Girne anayolu üzerindeki bir tepeye gitti. Burada alkol alıp, kollarını jiletleyen Nurmamedov daha sonra yeniden tanıdığının evine döndü. Nurmamedov’un yerini sabah saatlerinde tespit eden polis, eve operasyon düzenleyerek kıskıvrak yakaladı. Önce kollarındaki yaraların tedavisini yaptırdı, ardından tutuklayarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürdü.

Gönyeli’nin Yenikent bölgesindeki evinde cansız bedeni bulunan 83 yaşındaki Veysi Akdeniz’in bir cinayete kurban gittiği kesinleşti.    Akdeniz’in cesedine dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan otopside, kesici-delici alet yaralanması sonucu gelişen iç organ yaralanması, iç ve dış kanama, künt kafa ve göğüs travması ile beyin kanaması sonucu öldüğü belirlendi.    Olayın hemen akabinde, Polis Genel Müdürlüğü’nün zanlı olarak arandığını duyurduğu 40 yaşındaki Azat Nurmamedov da, dün sabah gerçekleştirilen operasyonla saklandığı evde yakalandı.

Nurmamedov’un polise gönüllü bir ifade vererek suçunu kabul ettiği öğrenildi.

KIBRIS’ın güvenilir kaynaklardan derlediği bilgilere göre, Azat Nurmamedov, cinayeti kıskançlık yüzünden işledi.  Eşinin bakıcı olarak çalıştığı evin sahibi Veysi Akdeniz ile ilişkisi olduğunu düşünen Azat Nurmamedov, önceki akşam bisikletle Akeniz’in Gönyeli Yenikent’teki evine giderek yaşlı adamı darp edip, bıçakla cinayeti işledi ve ardından cep telefonuyla maktulün fotoğrafını çekip “öldürdüm” notuyla eşine gönderdi. Kadın da fotoğrafı bir yakının aracılığıyla polise ulaştırarak cinayet ihbarında bulundu.

Azat Nurmamedov ise, cinayetin ardından yine bisikletle olay yerinden ayrılıp Ortaköy’deki bir arkadaşının evine gitti. Kısa süre sonra evden ayrılan Nurmamedov, bisikletiyle bu kez Lefkoşa-Girne anayolu üzerindeki bir tepeye giderek alkol aldı, ardından kollarını jiletle keserek kendine zarar verdi. Daha sonra yeniden Ortaköy’deki tanıdığının evine döndü.    Nurmamedov’un yerini sabah saatlerinde tespit eden Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri ise sabah saatlerinde Ortaköy’deki eve baskın düzenleyerek zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Cinayeti kabul etti .

Polisin başarılı operasyonuyla yakalanan Nurmamedov’un kollarındaki jilet yaraları, olay yerine çağırılan sağlık görevlilerine tedavi ettirilirken, zanlı tutuklanarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.    Nurmamedov’un yakalandığı evde uzun süre inceleme yapan, Olay Yeri İnceleme Uzmanları ile Adli Şube ve CÖŞ ekipleri, daha sonra zanlının alkol alıp, kollarını jiletlediği tepede de incelemelerde bulundu.    Bu arada Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde sorguya alınan Nurmamedov’un suçunu kabul ederek gönüllü bir ifade verdiği öğrenilirken, Nurmamedov’un eşi de polis müdürlüğüne götürülerek sorguya alındı.

Azat Nurmamedov, bugün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak. Otopsi sonucu açıklandı.  Öte yandan, Polis Basın Subaylığı dün, ‘Taammüden Adam Öldürme (Gelişme)’ başlığı ile Veysi Akdeniz’in cesedine yapılan otopsinin sonucunu açıkladı ve şu bilgileri paylaştı:    “Dün (önceki) akşam Yenikent Gönyeli’deki ikametgahında öldürülen 83 yaşındaki Veysi Akdeniz’in ölüm sebebinin tespiti için bugün (dün) otopsi yapıldı. Yapılan otopsi sonucu bahse konu şahsın, delici / kesici alet yaralanması sonucu gelişen iç organ yaralanması, iç ve dış kanama, künt kafa ve göğüs travması, beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiği tespit edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.”

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

Haber: Mehmet KARA – Doğan SAMER

DT Kıbrıs Haber