8 Mart kutlanacak bir gün değil, bir farkındalık günüdür – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü BRT’ye değerlendirdi.

‘Güne Yansıyanlar’ programında açıklamalarda bulunan Tatar, 8 Mart’ın kutlanacak bir gün değil bir farkındalık günü olduğuna işaret ederek, bu yıl özellikle emeğin en üst seviyesinde olan engelli anneler ve engelli kadınların ihtiyaçlarına yöneldiklerini söyledi.

Bu konuya özellikle eğildiklerini ifade eden Sibel Tatar, yaptıkları çalışma sonucunda, engelli kadınların en doğal haklarından biri olan çevrede dolaşma haklarından bile mahrum kaldıklarını gördüklerini belirtti.

Devlet ve yerel yönetimlerin bu konuya acil ilgi gösterilmesi gerektiğine işaret eden Tatar, herkesin bir gün engelli olabileceği bilinciyle yapılması gerekenlerin en kısa sürede yerine getirilmesini istedi.

Engelli Yaşam Evi’nin önemine de değinen Sibel Tatar, yaşam evinin yaşama katılmasının bir insanlık görevi olduğunu kaydetti.

Meclis’te ve veya Bürokraside kadınların önünün tıkanmasından şikayet eden Tatar, cinsiyet kotasının da yarardan çok engel teşkil ettiğini söyledi.“Kadınları Meclis’te çoğaltmak istiyorsak kadınların Genel Başkan tarafından koruma altına alınması gerekir” diyen Sibel Tatar, kadınların ayak oyunlarından uzak tutulup kollanması gerektiğinin altını çizdi.

Sibel Tatar, çalışan kadını daha verimli kılmak gerektiğini, verimli kadının daha özgüvenli ve ekonomik bakımdan daha güçlü olacağını ifade etti.

Bu düşüncenin hayat bulabilmesi için özellikle çocuğun, annesinden bağımsız ve güvende eğitim alması gerektiğini söyleyen Tatar, bunun yolunun da tam gün eğitim olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk kadınının yeteneklerini sergileyebilmesi, kendi ekonomik özgürlüğünü sağlayabilmesi ve daha da önemlisi kadının kendi varlığını ortaya koyabilmesi için birçok çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Sibel Tatar, bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili örnekler verdi.

Sibel Tatar açıklamasında, “Bir ülkenin önünü açmak istiyorsak kadının önünü açmamız gerekir. Kadını önemseyen Devlet politikalarına daha çok önem vermemiz gerekir” ifadelerine de yer verdi.

8 Mart kutlanacak bir gün değil, bir farkındalık günüdür – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.