44. Güzelyurt Portakal Festivali başladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

44. Güzelyurt Portakal Festivali başladı

44. Güzelyurt Portakal Festivali başladı.

Güzelyurt Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen festival, bu yıl ‘Biz Yeniden Birlikteyiz’ sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Festival, Güzelyurt Festival Parkı Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle açıldı.

Tören, dans gösterileriyle başladı.

Ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış töreninde ilk olarak söz alan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, pandemi döneminde yaşanan olumsuzlukları bir nebze olsun unutturmak ve kentin bir markası olan festivali sürüdürülebilir kılmak amacıyla böyle bir organizasyona imza attıklarını belirterek, katılan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Festivalin, ülke ve bölge tanıtımına katkı koyduğuna inanç belirten Özçınar, ülkede ve bölgede yaşanan olumsuzluklardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Daha sonra konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da 44 yıllık festival serüveninin aralıksız devam ettirildiğine vurgu yaparak, Güzelyurt’ta son günlerde yaşanan acılara rağmen Güzelyurt Belediyesinin önemli bir sorumluluk alıp festival geleneğini sürdürmeye çalıştığını kaydetti.

Taçoy, Güzelyurt Belediyesi’nin meydana gelen yangının ardından çevre konusunda da önemli bir görev üstlenmeye hazır olduğuna işaret ederek, hükümet olarak ülkede yaşanan sıkıntıların atlatılması konusunda yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de Güzelyurt denince akla gelen portakalın ve portakal festivalinin ebediyen bu topraklarda var olacağının altını çizerek, KKTC’den vazgeçilmeyeceği Güzelyurt’tan da vazgeçilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yangın felaketinden duyduğu üzüntüyü bir kez daha dile getirerek, yayan ormanların bilimsel çalışmalar ışığında ağaçlandırılması ve ülkenin zenginliklerine sahip çıkılmasının herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Tatar, Güzelyurt’ta yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ve çevreye, yeşile, kültüre, geleksel değerlere gösterilen özeni takdir ettiğini belirterek, düzenlenen festivalin kültürün ve üretim gibi diğer tüm değerlerin yaşatılması adına önemli olduğunu söyledi.

Organizasyonun tüm belediyeler örnek olmasını dileyen Tatar, bu etkinliğin uzun çalışmaların ve büyük emeklerin ürünü olduğunu kaydetti.

Tatar, ülkedeki krizlerin aşılması, sıkıntıların geride kalması için çalışmalar yapıldığının altını çizerek, Güzelyurt’un Türkiyeden gelen su ile bereketli toprakların daha da gelişmesi ve sahip çıkılarak ülkemizin en güzel beldelerinden olmaya devam etmesi, hak ettiği güzellikleri yaşaması dileklerinde bulundu.

Yaşanan acıların unutulmasının mümkün olmadığını, bu konuda sosyal medyada yapılan eleştirler olduğunu ve halkın bu oyunlara gelmemesini isteyen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm sıkıntılara rağmen KKTC’yi sahiplenmeye devam edeceklerini, gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından festival açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

Festivalde, stantlar kurularak, çeşitli yiyecek içecek ve el işi ürünleri satışa sunuldu.

3 Temmuz’a kadar devam edecek festivalde her akşam renkli etkinlikler düzenlenecek.