4 gün sürecek olan Kurban Bayramı Salı günü başlayacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

4 gün sürecek olan Kurban Bayramı Salı günü başlayacak




Kurban Bayramı Salı günü başlıyor…

Bayramın ilk günü 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ile birlikte kutlanacak.

Dört gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili, Bayram arifesi olan yarının da idari tatil verilmesiyle dokuz güne çıktı.

Bayramı namazı saat 06.35’te kılınacak.

Merkezi Cezaevi’nde ise bayram boyunca kapalı görüş sistemiyle bayramlaşma olacak.

Bu yıl da Covid-19 salgınının gölgesinde kutlanacak olan Kurban Bayramı, 20 Temmuz Salı günü başlayacak ve dört gün sürecek.  

Bu yıl Kurban Bayramı’nın ilk gününün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramına denk gelmesi nedeniyle, ülkede iki bayram birden kutlanacak. 

Kurban Bayramı tatili, Bayram arifesi olan yarının idari tatil verilmesiyle kamu çalışanları için dokuz güne çıktı.  

Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı namazı ise ülke genelinde 06.35’te kılınacak. 

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için ülkeye gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayram Namazı’nı KKTC’de kılacak…  

Covid-19 salgını tedbirleri ile kutlanacak bayram süresince, halkın tüm kapalı ve açık alanlarda maske ve 1 buçuk metre mesafe kurallarına uymaları zorunlu. 

Ayrıca, otel/casino, Restoranların, pastanelerin, kafelerin ve meyhanelerin kapalı alanları, bar  ve clublar, kahvehanelerin, kıraathanelerin, kafeteryaların ve lokallerin kapalı alanları, İnternet kafeler, bet ofisler, gece kulüpleri, profesyonel sanatçıların tiyatro/konser/sergi gösterileri, sinema salonları, kapalı ve açık spor salonları, yüzme havuzları, boks, güreş ve yakın dövüş spor müsabakaları, açık alanlarda yapılacak müsabakalar, kapalı spor salonları, lunapark, tombala vb. etkinlikler ile ibadethanelere girişlerde aşısız kişilerden ise son 72 saat içinde yapılmış negatif antijen testi talep edilecek.

Bayram tatili süresince Polis, şikayet ve yardım taleplerini değerlendirmek için “155 POLİS İMDAT, 199 İTFAİYE,  156 ALO NARKOTİK”  ve diğer telefon hatları ile kesintisiz 24 saat hizmet verecek.

Merkezi Cezaevi’ndeki mahkum ve tutuklular, bayramda kapalı görüş sistemiyle, aile ve yakınları ile görüşebilecek. 

Kapalı görüş için gelecek ziyaretçilerde son 72 saat içinde alınmış negatif PCR sonucu aranacak. 

Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İsklele ve Gönyeli belediyeleri de, Kurban Bayramı süresince doğacak gereksinimlerin karşılanması amacıyla hizmetleri ve zabıta ekiplerinin kent genelindeki işyerlerini denetimleri sürecek. 

Bayram tatili boyunca ülke alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında olacak. Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı iç kesimlerde 37 – 40 ºC ve sahillerde 33 – 36 ºC dolaylarında seyredecek. 

4 gün sürecek olan Kurban Bayramı Salı günü başlayacak

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram Namazı’nı KKTC’de kılacak