3.Sinevizyon Uuslararası Film Festivali Antalya gösterimi gerçekleştirildi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Kültür-Sanat

3.Sinevizyon Uuslararası Film Festivali Antalya gösterimi gerçekleştirildi




Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği (Sinevizyon)  tarafından düzenlenen 3. Sinevizyon Uluslararası Film Festivali’nde proje ortağı olarak yer alan Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi, festival sonucunda ödül ve seçki alan filmlerin gösterimini Türkan Şoray Kültür Merkezi Antalya’da gerçekleştirdi.

Sinevizyon tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl Beliğ Paşa anısına ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin bu yılkı sloganı “3 Ülke Tek Festival” .

Filmlerin Azerbaycan gösterimi için “Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti”nin proje ortağı olduğu  festival ödül töreni 24 Eylül Cuma günü Merkez Lefkoşa’da gerçekleştirilecek.

Saat 18:00’de başlayacak ödül gecesinde yönetmenlerin yanı sıra festivale sponsor olan kurum ve kuruluşlara da plaket takdim edilecek.

Sinevizyon Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Yolcu, Antalya gösteriminin yapıldığı gecede bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, dernekle ilgili bilgiler veren Yolcu, amaçlarının  sanatın sınır tanımazlığından yola çıkarak, festivale her yıl bir Türk devletini daha dahil etmek ve “7 ülke tek festival sloganına ulaşmak” olduğunu kaydetti.

TAK/BRT