29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gazimağusa’da coşkuyla kutlandı – BRTK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı Gazimağusa da coşkuyla kutlandı. Gün dolayısıyla Zafer Anıtı ve Namık Kemal Meydanı’nda törenler düzenlendi.

İlk Tören Zafer Anıtı’nda düzenlendi. Burada protokol sırasına göre Anıt’a çelenklerin kondu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Daha sonra kortej eşliğinde Namık Kemal Meydanı’na yürüyüş yapıldı ve burada da ikinci tören gerçekleştirildi.

Güvenlik Kuvvetlerinin bando konseriyle başlayan törende ilk olarak Canbulat Özgürlük Ortaokulu öğretmenlerinden Pınar Kırmızı Ruso günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Ruso bugünün uzun ve meşakatli bir süre sonrasında Cumhuriyet’in ilan edildiği gün olduğunu söyleyerek bunun Türk ulusu için en büyük miras ve vazgeçilmeyecek bir değer olduğunu vurguladı .

Cumhuriyet’in yeniliklere ve değişime açık olmasının önemine vurgu yapan Ruso, bu nedenle geleceğin emanetçileri gençlere büyük görevler düştüğünü, onların Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyerek ilerlemeleri dileğinde bulundu.

Gençlerin Cumhuriyeti koruyup kollayıp, geliştirmek için gençlerin büyük gayretler göstermesinin gerekliliğine dikkat çeken Ruso, buna yürekten inandığını belirtti.

Törende daha sonra aynı okul öğrencilerinden Emine Çevik “ 29 Ekim Bugün” adlı şiiri seslendirdi ve törende daha sonra gösterilere geçildi.

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu folklor gösterisi sunmasının ardından KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi gösteri sundu ve Emrah Konseri ile tören sona erdi.

BRT

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gazimağusa’da coşkuyla kutlandı – BRTK

Yorumlar kapalı.